23 Ocak 2012

Fenerbahçe'nin Devre Arası Transferleri : Hâyâl Kırıklıkları

Geçen sene bu zamanları Fenerbahçe'nin "En iyi Devre Arası Transferlerini" yazmışım ve bu sene de hayal kırıklığı yaratan transferlere değinmek istedim. Aziz Yıldırım Fenerbahçe'de başkanlık yaptığı süre içerisinde birçok kez "Devre arası transfer yapmaya sıcak bakmıyoruz" şeklinde açıklamaları olmuştu. Bunda bir yerde haklı aslında. Çünkü bu zamanlarda transfer edecek oyuncu sayısı kısıtlı ve bu da ister istemez elini kolunu bağlıyor insanın. Transfer yapılacaksa da, genelde transfer yapmak için oyuncu almış olursunuz ki bunlar da genellikle sonu hayal kırıklıkları ile sonlanır.

1-Kerim Zengin

Fenerbahçe'ye transferi ilk olarak Paf takımda gerçekleşmişti. Fenerbahçe altyapısına katıldıktan sonra tekrardan geldiği kulüp olan Mersin İdman Yurdu'na kiralandı ve bu kiralık geçirdiği dönemin ardından Fenerbahçe'de forma şansı bulmaya başlamışttı. Yaşı genç olunca, beklentiler de bir hayli yüksek oluyordu doğal olarak, ancak bir türlü isteneni veremeyenlerden sadece bir tanesiydi Kerim Zengin. Esasında Zico'nun geldiği ilk sene, sezon başında forma şansı bulmuştu birkaç maçta ama olmadı, Fenerbahçe ile kimyası uyuşmadı ve bir süre sonra takımdan gönderildi.

2-Claudio Maldonado

Alex'in geçen gün bir açıklamasını okumuştum. "Maldonado, birlikte oynadığım en kaliteli futbolculardan birisiydi" tarzında bir açıklaması vardı, o açıklamayı görünce kısa süreli bir şok yaşadım. Zira Zico döneminde yapılan en kötü transferlerden birisiydi. Adama bir süre sonra 'bidon' gözüyle bakılmaya başlanmıştı. Gerçi ilk zamanları oyun stilini beğenmiyor değildim, oyunu basit oynayan bir görüntüsü vardı ancak onun da Fenerbahçe kariyeri çok kısa sürdü. Ayrıca Alex'in bir bildiği vardır diyelim yine de. :)


3-Abdülkadir Kayalı

 Abdülkadir Kayalı'ya 'kötü' transfer demek ne kadar doğru olur bilemiyorum ama sonuç olarak o da bekleneni veremeyen isimlerden birisiydi. Abdülkadir'in ilginç yanı, A takım ile sadece bir maça çıkmamasıydı. Sessiz sedasız geldi, aynı şekilde takımdan ayrıldı bir sene sonra. Ha, şans tanınsaydı kötü mü olurdu? Elbette hayır, üstelik daha yaşı da gençti yani.

4-Gökhan Emreciksin

Gökhan Emreciksin de Aragones zamanında takıma transfer edilen isimlerden bir tanesi Yine Maldonado gibi, o da bekleneni verememişti tabii. Yanlış hatırlamıyorsam 2009 yılında Ankaragücü ile deplasmanda bir maçı vardı Fenerbahçe'nin. Gökhan Emreciksin'in adını ilk o zaman duymuştum ben. O maçta fena da top oynamamıştı aslında. Hatta "keşke şu çocuğu Fenerbahçe alsa ne güzel olur" filan demişliğim de vardır. Transferi gerçekleştikten sonra insanların ondan beklentisi çok büyüktü. Ama o da Aragones'in uğursuzluğundan mıdır nedir, istenen düzeye ulaşamadı bir türlü.

5-Gökhan Ünal

 Daum'un ikinci Fenerbaçe macerası sırasında devre arası takıma Trabzonspor'dan transfer edimişti. Açık konuşmak gerekirse, ben dahil hiçbir Fenerbahçeli bu transfere sıcak bakmamıştı o dönem, bundan kesinlikle eminim. Gökhan Ünal'ı ben Fenerbahçe formasıyla bir tek son haftada oynanan Trabzonspor maçındaki oyunuyla hatırlıyorum. Hoş, kaçırdığı o kadar golden sonra hatırlamamak pek mümkün değil ya, neyse.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

maldonado, zico döneminde geldi.

giray bilican dedi ki...

kardeş maldonado aragones değil zico nun 2.senesi gelmişti yanlış olmuş ama güzel yazı teşekkürler..

Semih Tali dedi ki...

düzelttim, uyarı için teşekkürler.

B. dedi ki...

Yanlış hatırlamıyorsam bir maçın son dakikalarında girmişti ama kesinlikle daha fazla şans verilmeliydi.

futboldaima.blogspot

footballminor dedi ki...

abdülkadir bir türkiye kupası maçında 2.devre oynamıştı.

footballminor.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...