20 Ocak 2012

Hayırlı İşler Beyler

Bildiğiniz üzere bu akşam Antalyaspor-Beşiktaş maçı vardı ve Beşiktaş maçı 2-1 kazandı. Maçın iyi oynadı veya kötü oynadı kısmına girmeyeceğim. Maçın ilk yarısında, 36. dakikada bir pozisyon vardı ki, tek kelimeyle yazık oldu Antalyaspor'a, bunun başka izahı yok yani. Sonuç olarak ; yan hakemin hatası yüzünden gol sayılmadı. Buraya kadar her şey normal.

Bu da geçen hafta oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçından. Burada da görüldüğü gibi Bursaspor'un 'net' golü verilmedi.

Bu yazıda asıl anlatmak istediğim meseleye ise şu ; aynı olay Fenerbahçe'nin başına gelmiş olsa -ki birçok kez şahit olduk- ligin sonuna kadar, hatta senelerce konuşulur dururdu böyle bir olay. Ama ne hikmetse bu tarz şeyler diğer takımların başına gelince bir şekilde konuşulmuyor, unutuluyor, üstüne gidilmiyor kısacası.Benim kabullenemediğim, hazmedemediğim nokta da bu esasında. "Aynı tepki neden bu takımlara gösterilmiyor da sadece Fenerbahçe'ye gösteriliyor" diye sormazlar mı adama?

Bu yazıdan sonra "ağır fanatiksin sen" yaftası yiyeceğim kesin ancak durum bundan ibaret. İster kabullenin, ister kabullenmeyin, orası size kalmış.

3 yorum:

erk dedi ki...

Afedersiniz ama bu kararlara tepki gösterilmediğini nereden çıkardınız? Bursaspor forumları bağırıyor haftalardır, benim gördüğüm onlarca tarafsız blog da aynı şekilde eleştirdi kararı. Yine eleştireceğiz. Kaldı ki Bursaspor maçındaki olaydan ben bir Galatasaray taraftarı olarak - ve kendi takımıma karşı tek rakip takım olarak Beşiktaş'ı gören biri olarak, emin değilim. Açı bu tarz pozisyonlarda çok yanıltıcı olabiliyor. Misal Elmander'in Karabük maçındaki penaltısını ben hakem olsam çalmazdım. Evet hatalar yapılıyor. Ama hata var, bir de şu maçta yapılan gibi hatalar var...

Her hakem hatası eleştiriliyor evet. Keza Galatasaray'ın UEFA kupasını kazandığı dönemde Hagi ve Emre'nin agresifliklerine gösterilen toleranslar ve Arif'in penaltıları HALA ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuluyor. Aynı şekilde Beşiktaş'ın 100. yıl şampiyonluğu da çoğu taraftar muhabbetinde meşru görülmez.

Lakin siz Beşiktaş - Antalyaspor maçından bile Fenerbahçe'ye hisse çıkarıyorsanız kusra bakmayın ama fanatiksiniz. İki ayrı takımın futbol maçını seyrederken kendi takımınızın medyadaki yerini düşünüyor maçtan sonra koşarak bunu yazıyorsanız - tarafsızlık veya bilgi vermek gibi bir niyetiniz yoktur. Bu yüzden de bu bağlamda size yöneltilen ve yöneltilecek tüm eleştirileri hakediyorsunuz.

Ha, fanatik olmak taraf olmak kötü şeyler midir? Bence hayır, herkes taraftır - ama taraf olmadığınız bir konuyu da kendi tarafınız üzerinden yorumlarsanız tepki alırsınız. Çok doğal.

WarBlood dedi ki...

hocam yapma galatasaray lehine olan hakem hatalarında da ortalık velveleye veriliyor.bjk de durum farklı,çoğu kimse ciddiye almadığından konuşulmuyor.ama sadece fb'nin üstüne yükleniyor diye bi şey yok...

Semih Tali dedi ki...

@ WarBlood

Dediğin şeyde haklı olabilirsin ama gerçekten FB'nin başına böyle bir şey gelince insanların gözü dönüyor nedense.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...