22 Ocak 2012

Tel Örgü

 Premier Lig maçlarını izlerken hep içim giderdi. "Abi adamların tribünlerine bak, sahaya ne kadar yakın" filan derdim. Gerçi sırf İngiltere'de değil, birçok Avrupa ülkesinde tribünlerle saha arasında tel örgü bulunmuyor. Sadece İtalya'da var sanırım bu durum, bir de bizde. Onun dıışında Almanya, İspanya ve Hollanda'da böyle bir şey söz konusu değil.

2009 yılından önce Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda sırf kale arkası değil, tüm tribünlerde tel örgü bulunurdu. 2009 yılında Uefa Kupası finalinin İstanbul'da oynanacak olması münasebetiyle bu tel örgüler kaldırıldı. Uefa'nın talimatı o yöndeydi zira. Açıkça söyleyeyim, kaldırıldığı zaman mutlu olmuştum ben. Çünkü alt tribünden maç izlemek pek zevkli olmuyordu bu yüzden. İki sene böyle gittikten sonra, bu sezon Trabzonspor maçından önce taraftarlar sahaya girmesin, sıkıntı yaşanmasın diye bu tel örgüler yine yerleştirilmişti kale arkalarına.

Çok pardon ama o maçta bir olay yaşandı mı? Yaşanmadı. Kaldı ki sahaya girecek olan adam, bir şekilde girer o sahaya, durduramazsınız yani. Ama gelin görün ki, Trabzon maçından beri bu tel örgüler kale arkasında kaldı öyle. Yönetimden ricam ; lütfen kaldıralım şu tel örgüleri. Çok ilkel bir görüntü çıkarıyor çünkü meydana.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...