19 Ocak 2012

Benzerliğin Bu Kadarı | Real Madrid & Galatasaray

 Maç için özel bir yazı hazırlayamadım ancak az önce istatistiklere bakarken dikkatimi çekti. Barcelona ile Real Madrid arasında yapılan son on maçta Barcelona'nın Madrid'i ezdiği kabak gibi ortada, bunu kabul etmek lazım yani. Kaldı ki Barcelona'nın bu son on maçta elde ettiği galibiyetler, hep farklı oldu. Peki bu durum neden böyle? Kadro kalitesinden mi? Hayır. E aralarında pek fazla güç farkı da yok. Ama işte olmayınca olmuyor, birtürlü kazanamıyor Real Madrid.

O son on maça göz atarken aklıma Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti geldi. Bizde de durum bundan pek farklı değil, böyle diyorum diye birçok tepki alacağım büyük ihtimalle ama, böyle işte. Galatasaray'da Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de on küsur maçtır kaybediyor. Ama Galatasaray'ın Real Madird'den farkı, onlar en azından kendi evlerinde galip gelebiliyorlar, Real Madrid ise onu bile yapamıyor.

Bana sorarsanız Galatasaray'ın da Real Madrid'den farkı yok. Kadro kalitesi, oyun sistemi filan çok iyi durumda olmuştur hep Galatasaray'ın fsakat, yukarıda da dediğim gibi, "olmayınca olmuyor" bazen.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...