20 Ocak 2012

İnsaf

 Taraftar mağazaları neden vardır? Taraftarlar orada satılan ürünleri satın alsın ve kulübe maddi olarak destek çıksın diye vardır. Biz bunu böyle biliyoruz normalde fakat kulüpler, özellikle büyük kulüpler bu olayı biraz fazla abartıyor maalesef. Hani bir bakıma eşeğin kulağına suyu kaçırıyorlar. Ağır bir tabir olduğunun farkındayım ama maalesef durum bundan ibaret. Uzun zamandır da canımı sıkan konulardan biriydi Fenerium'un izlediği fiyat politikası. Diğer takımların mağazalarında durum nedir, ne değildir tam bilgi sahibi değilim fakat Fenerium bu açıdan sınırları zorluyor desek yeridir bence.

Şöyle ki ; mesela en son Lefter'in vefatından sonra efsane formaya talep oldukça fazlaydı. Taraftar ilgi gösterince kısa bir süreliğine %50 indirimle 40 TL'ye indirmişlerdi. İlk başta herkes gibi bende bu hareketi takdir ettim ama sonra o fiyatı tekrar yukarı çekmeleri hiç hoş olmadı.

Hadi bu bir yana, öbür ürünlerde de durum hakikatten içler acısı. En basitinden gidip bir sweat shirt almaya kalksanız, 60 liradan aşağı ürün yok. Ha tabii ki ben fiyatları çılgın derecede indirsinler demiyorum, en azından kabul edilebilir boyutta olabilir bu fiyatlar. Sonuçta Türkiye gibi bir ülkede yaşıyoruz, asgari ücretin 701 TL olduğu bir ortamda bu fiyatlar yakışmıyor Fenerbahçe yönetimine. Umarım bundan sonra taraftara 'yolunacak kaz' gözüyle bakmazlar da, fiyatları biraz aşağı çekerler...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...