2 Şubat 2011

Fenerbahçe'nin Son 10 Yıldaki En İyi Devre Arası Transferleri

Kulüpler açısından yaz transfer dönemi kadar, ara transfer döneminde de önemli oyuncuları kadroları kattıklarına birçok kez şahit olmuşuzdur. Ancak yaz transfer dönemi ile kıyasladığımız zaman ara transfer döneminin benim gözümde her zaman daha sönük bir havada geçtiği kanatindeyim nedense. Bunda yapılan transferlerin takıma sağladığı katkının da getirdiği bir etkisi var aslında. Neyse, demem o ki bu yazımda Fenerbahçe'nin son 10 yılda devre arasında yaptığı en iyi transferlerini inceleyelim.

Konuya bir yerden başlamak gerekirse, 2002-2003 sezonunda takıma İstanbulspor'dan transfer edilen ve Fenerbahçe'de forma giydiği dönemde sürekli yedek kulübesinin vazgeçilmez isimlerinden birisi olarak anılsa da takıma yeri geldiğinde önemli katkı sağlayan bir oyuncuysuydu Mehmet Yozgatlı ve onu bu listeye koymak gerekir o yüzden.

2003-2004 sezonunun devre arasında yapılan en önemli transferlerden birisi, o zamanki adıyla Marcio Nobre transferiydi şüphesiz. Fenerbahçe'ye geldiği günden, ayrıldığı güne kadar hep kiralık olarak forma giydi sürekli, zira Fenerbahçe onun bonservisini Cruzeiro'dan almamıştı. İlk sezon, adeta gelir-gelmez attığı goller ile hemen dikkat çekmeyi başarmıştı ve o sezonun sonunda kazanılan şampiyonlukta katkısı oldukça fazlaydı. Bu bağlamda Fenerbahçe'de -benim gözümde- forma giymiş en önemli golcülerden birisiydi Nobre. Fenerbahçe'de üç sezonda forma giydiği 80 maçta 47 gole imza attı. Baktığımız zaman çok iyi bir gol ortalaması yakalamıştı fakat Beşiktaş'a transfer olduktan sonra onun yerini doldurmakta sıkıntı yaşandı, onun ardından yapılan santrfor transferlerine göz attığımızda zaten ne demek istediğim anlaşılır sanırım üç aşağı beş yukarı.

Ertesi sezonun devre arasında da taraftara 'Dünya Yıldızı' diye lanse edilen, bunun yanında takıma ne kadar katkı sağladığı tartışmaya açık bir isim vardı ; onun adı Nicolas Anelka'ydı tabii ki de. Belki Fenerbahçe'ye çok katkı sağlayamadı ama yine de önemli maçlarda gösterdiği performansı göz önüne alıp konuşacak olursak o da iyi bir transferdi sonuç olarak.

Sonraki sezonlarda ise ara transfer dönemleri Fenerbahçe açısından pekte parlak geçtiğini söyleyemeyiz. Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamalarda devre arasında yapılan transferlerin takıma yarar sağlamadığını savunarak çok az transfer yaptı takıma. Gelen oyuncularda zaten çok büyük hayal kırıklıklarına neden oldu ve Fenerbahçe'de tutunamadılar, sonuç olarak zamanla onlar da takımdan bir şekilde koptular...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...