2 Mayıs 2011

Fenerbahçe 2-0 İBB

Ligde haftalar git gide azaldıkça hâliyle ligdeki heyecan da bir o kadar artıyor. Bu haftalar kesinlikle telafisi olmayan haftalar. O yüzden takımın da bunun bilincinde olarak hareket etmesi gerekiyor. Hani büyük takımların 'belalısı' olarak bilinen takımlar vardır yani. Mesela Beşiktaş'a Gaziantep, Galatasaray'a Eskişehir sürekli ters gelen takımlar olmuşlardır ve Fenerbahçe için de Belediye'yi örnek gösterebiliriz. Belediye'nin Süper Lig'e yükseldiği 2007-2008 sezonundan bu yana Fenerbahçe'nin galibiyet anlamında üstünlük kuramadığı tek takım Belediye'ydi ve dün akşam itibariyle bu tabu yıkılmış oldu bir bakıma.

Dün sahada oynanan oyuna değinmek gerekirse de, bütün bir hafta boyunca medya'da yer alan meşhur bir söylenti vardı. Neymiş efendim, Belediye Fenerbahçe'ye yatacakmış cinsinden bir sürü haberler yer aldı ve bana sorarsanız çıkıp ellerinden geleni yaptılar son dakikaya kadar. Fenerbahçe ise maça hakikatten çok iştahlı başladı. Maçı statta izledim dün ve maç esnasında o ilk 15-20 dakikalık periyottaki iştah, ligin ilk yarısında Fenerbahçe'nin puan kaybettiği belli birkaç maç vardı ve bu maçtaki iştahın yarısını puan kaybedilen maçlarda göstermiş olsalardı, Fenerbahçe bugün daha farklı bir şekilde liderliğini sürdürüyor olabilirdi ama olmadı işte.

Takımın maça istekli ve iştahlı başlamasının üzerine bir de bonus olarak ayrıca Stoch'un golünün gelmesi çok önemli bir olaydı. Bu golün gelmesinden sonra o arada Trabzonspor maçının da aynı saatte olmasından dolayı Trabzonspor'un panik yapacağı hissiyatı oluşmuştu üzerimde ama bu durum onları pek etkilemedi desek yeridir. İlk 20 dakikadaki çılgın başlangıçtan sonra takım doğal olarak bir duraklama süreci içine girdi maçta. Ancak ilk yarı bitmeden Alex'in golü artık Fenerbahçe için maçın sonu anlamını taşıyordu ve ikinci yarı genelinde oyunu rölanti bir tempo içinde yürüten takım görünümü içerisindeydi Fenerbahçe.

Maç genelinde takımın gösterdiği performans tamam, taraftarın gözünde takdir topladı belki ama gözden kaçırılmaması gereken bir husu vardı ki, o da tartışmasız savunma hattıydı bence. Yobo savunmanın ortasında gereğinden fazla aksadı dün akşam ve bu da Belediye'nin pozisyonlar üretmesi anlamına geliyordu. Yani dün akşam Fenerbahçe'nin karşısında hücum anlamında daha başarılı bir takım olmuş olsaydı, Fenerbahçe maçı bu kadar rahat bitiremezdi.

Bir de maç boyunca hiç susmayan ve takımı destekleyen Fenerbahçe taraftarını da tebrik etmek lazım. Herkesin gözünde şampiyonluğa olan inanç var ve taraftar bunu bilerek, bunun farkında olarak takımı destekliyor ve tek kelimeyle dün akşam da önemli bir etksi vardı taraftarın.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...