30 Mart 2011

Türkiye 2-0 Avusturya

Hiddink takımın başına geçtiği günden bu yana, Türkiye eli yüzü düzgün bir top oynayamadı bence bugüne kadar hiçbir maçta. Avusturya maçı da bu maçlardan birisiydi. Gerçi gelinen şu son noktada iyi futboldan çok, milli takımın ihtiyacı olan tek şey, üç puanı alsında, nasıl alırsa alsın mantığı üzerine kurulu bir düşünce var herkesin üzerinde. Bir maç eksiğimizin bulunmasına rağmen, şu an Belçika'nın bizim iki puan önümüzde bulunmasından dolayı, Türkiye bu süreçte tüm maçlarını kazanmak zorunda. Gerçi bir maçı eksik olması avantaj gibi görülebilir ama bence o maç oynanmadan bir şey söylemek zor. Nedeni ise ortada. Türkiye'nin rahat rahat kazanabileceği bir maçta, Azerbaycan'a yenilmiş olmasından dolayı biraz temkinli yaklaşıyor insan hâliyle böyle maçlara. Velhasıl, bizim kaybettiğimiz Azerbaycan'ı dün Belçika 4 gol ile uğurladı.

Dün akşam'a gelecek olursak, sahaya çıkan 11, gereğinden fazla defansifti. Almanya ve Azerbaycan maçlarından dolayı olsa gerek Hiddink kalabalık bir orta saha çıkartmıştı sahaya. Dün akşam bekler fazla hücuma katkı sağlamadı ama Hamit ve Arda'nın verdikleri katkıyı göz önüne alırsak, Hiddink kanatlara dayalı bir sistem kurmuştu dün akşam için.

Maça da iyi başladık aslına bakılırsa. Burak'ın çizgiden çıkartılan topunun dışında gelen golü saymazsak, pek fazla pozisyon üretemedi Türkiye. Gol gelene kadar baya sıkıntı yaşadık. Zira Avusturya maçın büyük bölümünde savunmaya gömüldü ve kontra ataklarla etkili olmaya çalıştılar. Rakip, savunmaya ağırlık verince kilidi açmakta zor oldu doğal olarak.

İkinci yarıya da Türkiye biraz iyi başlar gibi bir görüntü verse de, ikinci gol gelene kadar pek fazla rahat maç izletmediler bizlere. Gökhan Gönül'ün golüne de değinecek olursak, gerçekten çok şahane bir gol attı. Biraz abartacağım belki ama tipik bir Dani Alves golüydü. Golün ardından Avusturya'ya çalınan penaltı ise tartışılır türdendi. Fakat Volkan Fenerbahçe'de olduğu gibi, milli takım'da da penaltı kurtarmaya devam etti ve gole izin vermedi. Genel olarak takımın görüntüsü bu maçta pek tatmin etmedi izleyenleri ama alınan sonuç çok önemliydi.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...