24 Mart 2011

Cezalar Üzerine

Galatasaray : 1 Maç Seyircisiz Oynama
Milan Baros : 3 Maç
Fenerbahçe : 15 Bin TL Para Cezası

Derbi'nin alınan skordan veya oynanan oyundan ziyade, en çok merak edilen konu, maçın son dakikalarında sahaya atılan malum rakı şişesinin Galatasaray'a nasıl bir ceza olarak geri döneceğiydi. Normalde cezalar açıklandıktan sonra böyle bir yazı yazmak yoktu aklımda ama verilen cezanın garipliği mi diyeyim, yoksa komiklik mi desem bilemiyorum doğrusu. Şimdi kıyaslama yapmış olmayayım ama bundan iki sezon önce Kadıköy'de oynanan maçta çıkan olaylardan dolayı Fenerbahçe'ye iki maç seyircisiz oynama cezası verilmişti. Hemen hemen aynı şeyi Galatasaray yapınca bunun cezası bir maç oluyor ilginç bir şekilde. Hayır, bir de işin şu boyutu var. Hadi şişeyi attın, tamam ama o taraftarın attığı şişe, Volkan'ın başına isabet etseydi, Galatasaray ve Federasyon bunun için geçerli bir açıklama yapabilecekler miydi? Kesinlikle hayır. Zaten bu ülkede doğru düzgün adaleti sağlamak için, öncelikle mutlaka birilerinin canının yanması gerekiyor.

Seyircisiz oynama cezasının bir diğer acayip yönü ise, hadi bir maç verildi belki tamam ama bu cezasının Galatasaray'ın kendi evinde Trabzonspor ile oynayacağı maça denk gelmesi, benim kafamı kurcalıyor biraz. Sadri Şener çıkıp Fenerbahçe adına -haddini aşsa da- açıklamalar da bulunabiliyor. Acaba bu cezalardan sonra kendisi yine aynı şekilde açıklamalarda bulunabilecek mi bilemiyorum. 

Şimdi bundan önceki iki paragrafı okuyanların kafasında muhakkak "Sen hep işe Fenerbahçe yönünden bakıyorsun" diyenler olacaktır elbet ama her şey ortada. Bunu görememek için insanın büyük bir çaba harcası gerekiyor bence. Baros'un cezasına diyecek pek sözüm yok ama Fenerbahçe Kulübüne verilen 15.000 TL'lik ceza da ayrı bir tartışma konusu. Maça giden taraftarlar "Stad'a zarar vermedik" deseler de, o ceza muhtemelen maç öncesinde taraftarlar stad'a girerken turnikeler yıkılmış ve baya bir  kargaşa yaşanmış. O ceza o yüzden verilmiş olabilir ama genel olarak Federasyon'a söyleyecek daha fazla sözüm yok.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...