26 Mart 2011

Kadınlar Dünya Kupasına Doğru

Kadınlar futbolu'na olan merakımın yanında son birkaç gündür buraya yazabileceğim malzemenin çıkması çok iyi oldu açıkçası. Şimdi de bu yaz Almanya'da düzenlenecek olan Dünya Kupası ile ilgili bir şeyler karalamak istedim buraya. Değinmek istediğim asıl konuya gelmeden önce neden Kadınlar futbolu'na bu kadar fazla ilgi duyduğumu belirteyim. Türkiye'deki Kadınlar futbolu potansiyeli pek iç açı olmadığından ancak Avrupa'daki maçları takip edebiliyorum ve oradaki maçlarda tıpkı erkeklerde olduğu gibi mücadele dozu yüksek maçlar oynanıyor. Kadınlar futbolunda ilgimi çeken bir diğer önemli nokta ise, erkekler de olduğu gibi sertlik pek fazla ön plana çıkmıyor ve hâl böyle olunca, seyir zevki daha fazla artıyor.

Neyse, bu kadar bilgiden sonra asıl konumuza geçelim. Bilmeyenler için tekrarlayalım, bu yaz Almanya'da 26 Haziran-17 Temmuz arasında bir Dünya Kupası organize edilecek. Dokuz şehirin ev sahipliği yapacağı turnuvada, ev sahibi konumunda olan son şampiyon Almanya, her zaman olduğu gibi mutlak favoriler arasında yer alıyor. Almanya'nın yanı sıra Brezilya, İngiltere ve İsveç'in de favoriler arasında yer alan diğer ülkeler olduğunu belirtelim. Turnuvanın genel özelliklerine göz atacak olursak da, Erkekler Dünya Kupasında olduğunun aksine Kadınlar'da da 16 takımın katılacağı ve dört gruplu bir organizasyon olacak.
Merak edilen en önemli konu, bu Dünya Kupası'nın izleyiciler tarafından ne kadar ilgi göreceğiydi elbette. Şu ana kadar satışa sunulan 1 Milyon biletten yaklaşık 500 bin tanesinin satıldığı yönünde haberler geziyor internet sitelerinde. Bu oldukça çılgın bir rakam bence. Hele bir de organizasyonun Kadınlar futbolu olduğunu göz önüne alırsak, hakikatten küçümsenmeyecek cinsten bir rakam bu.

Şu an Dünya Kupası için söyleyeceklerim bu kadar. Önümüzde daha üç ay gibi bir süre var ve bu zaman zarfı içinde buraya daha çok yazı yazarız.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...