9 Mart 2011

Barcelona Maçı Sonrası & Talihsizlik?

Dün Star Tv sağolsun maçı yayınlamadı ve hâliyle maçı izleyemedim. Takım nasıl oynadı, ne oldu, ne bitti hiçbir fikrim yok ama şöyle bir gerçek var ki, Arsenal bu sezonda Şampiyonlar Ligi serüvenine erken son verdi. Maçı izleyemedim belki ama, maç içi istatistiklere baktığımız zaman, Barcelona'nın Arsenal'ı bariz bir biçimde ezdiği ortaya çıkıyor açık bir biçimde. Aslına bakılırsa, Arsenal için talihsizlik kuralar çekildikten sonra gerçekleştirdi bir bakıma. Zira rakip Barcelona'ydı ve bana göre Real Madrid ile birlikte bu kupanın en önemli favorilerinden birisi konumundalar.

İlk maçın Emirates'de oynanacak olması Arsenal için belli bir avantaj sağlamıştı belki aslında ama ikinci maç için ne olup biteceği çok öncesinden net bir biçimde belliydi hani. Gerçi ilk maçta da Barcelona Messi ve Villa ile yakaladığı pozisyonları değerlendirebilseydi o maçta bambaşka boyutlara gelebilirdi ama kaçan fırsatların yanında, Arsenal'ın ikinci yarıda oyunda dengeyi sağlayıp maçı 2-1 kazanması ile az da olsa bir avantaj sağlamıştı ikinci maç için.

Hoş, Nou Camp'ta her ne kadar Barcelona Arsenal'ı "ezdi" desekte, maçı izlememiş olmama rağmen Van Perise'nin oyundan atılması kilit noktalardan birisiydi şüphesiz. İki takımda sayı olarak maçı eşit tamamlayabilseydi, Arsenal'ın turu atlama ihtimali olabilirdi mutlaka ama olmadı ve Arsenal Şampiyonlar Ligi'ne ikinci turdan veda etti bu sezon.

Benim bu yazıyı yazmamdaki temel neden aslında Arsenal'ın 2006 yılında yine Barcelona ile final oynadıktan sonraki süreçten, bugüne kadar olan dönemde Şampiyonlar Ligi'ndeki form grafiğine değinmekti, başlıktaki "Talihsizlik?" kısmı da yazının bu bölümünü oluşturuyor kısacası.

Neyse, lafı fazla saptırmadan esas konumuza gelelim. Yukarıda da dediğim gibi, Arsenal'ın Barcelona ile final oynadıktan sonraki dönemini ele aldığımız da, ciddi bir talihsizlik durumu çıkıyor karşımıza. Zira ertesi sezon yalnızca ikinci tur'a kadar çıkabilmiş, bir sonraki sezon ise Çeyrek final'e kadar çıkabilme başarısı gösterebilen bir takım olabildi en fazla Arsenal. 2006 yılından, günümüze kadar olan noktada Arsenal Şampiyonlar Ligi'nde yalnızca Çeyrek final'e kadar gelebildi. Sonrasını ise henüz daha göremedik. Belki bu sezon lg şampiyonluğunun kazanılmasıyla birlikte, ertesi sezon yine olası bir final görme şansımız olur umarım...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...