14 Mart 2011

Fenerbahçe 2-0 Konyaspor


Geçen hafta Gençlerbirliği deplasmanında Andre Santos ve Lugano'nun kart cezalısı durumuna düşmesi, savunma hattında takımın zorlanacağı hissiyatı yaratmıştı bende ve bu bağlamda Caner ve Bekir'in takıma nasıl bir etki yapacağını çok merak etmiştim açıkçası. Caner sezon başında takıma ilk geldiği zamanlarda iyi bir başlangıç yapmıştı lakin sonrasında durum ortada. Formayı sonrasında Andre Santos'a kaptırdı. Dün akşamda sol bek pozisyonunda aksadı ve Fenerbahçe o taraftan Konyaspor'a pozisyonlar verdi zaman zaman. Ama bunun yanında ikinci golde yaptığı o enfes asisti de es geçmeyelim hani.

Konyaspor'un başına Yılmaz Vural'ın geçmesinden sonra, takımın oynadığı oyunda ciddi bir değişiklik söz konusu. Ziya Doğan döneminde özellikle büyük takımlara karşı maçın başından sonuna kadar savunmaya gömülen, "1 puan alayım da, nasıl oynarsak oynayalım" şeklinde bir oyun anlayışı benimsiyordu. Fakat Yılmaz Vural'la birlikte Konyaspor'da bir değişim olduğu gerçek. En azından dün akşam maçın sonuna kadar skor 2-0 olduktan sonra bile pozitif futbol oynamaya çalıştılar. Yılmaz Vural'ın bundan önce çalıştırdığı takımlara da baktığımız vakit, her zaman ofansif ve göze hoş gelen bir futbol oynatmaya çalışıyor genelde.

Fenerbahçe'de ligin ikinci yarısıyla beraber o hep bahsettiğimiz, özellikle maçın ilk 30 dakikasında rakibi bunaltan,pozisyonlar üreten ve bu süreçte bulduğu gollerle sonuca giden bir anlayış söz konusuydu ve bu maçta da aynı durum devam etti. Niang'ın golüyle beraber skor avantajının elde edilmesi çok önemliydi ama bu dakikadan sonra Konyaspor'un etkili olduğu dakikalara tanık olduk.

Konuyu bir şekilde Stoch'a bağlamak gerekir bence. Nedenini ise biliyorsunuz. İkinci yarı itibariyle formayı Dia'ya kaptırmıştı ve ikinci yarının başladığı günden bu yana ilk kez dün akşam forma şansı bulabildi ve Dia kadar etkili olamasa da, takımın hücum anlamında pozisyonlara girmesinde etkili faktörlerden birisiydi. Ancak şöyle bir durum da var ki ; paragrafın başında da dediğim gibi Dia kadar etkili olamadı maç genelinde. Girdiği pozisyonları kaçırdı vesayre falan ama yine de hırslıydı ve büyük çaba sarf etti buna rağmen.

Skor avantajı dedik, Stoch dedik ama bir de Emre gerçeği var ne yazık ki dün akşam için. Maç esnasında sakatlandı ne yazık ki ve sakatlığından ötürü oyundan çıkmak zorunda kaldı bildiğiniz üzere. Emre'nin sakatlığı Fenerbahçeiçin çok önemli bir handikap olduğunu da belirtmek gerekir. Zira Selçuk'un devam eden sakatlığının üzerine Emre'nin sakatlığı da eklenince tam oldu yani. Ne kadar süre oynayamayack tam olarak bilmiyorum ama Galatasaray maçı öncesinde Fenerbahçe orta sahası için önemli bir dezavantaj olduğı bi' gerçek. Fenerbahçe'yibir kenara koyup, bir de Milli takım için bu sakatlığın sıkıntı yaratacağını düşünüyorum ben.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...