12 Mart 2011

Anadolu'da Parlayan Yabancılar

Bugün Karabükspor - Bursaspor maçını izlerken Anthony Seric'in ismini duyunca böyle bir yazı yazmak geldi aklıma. Esasında daha öncesinde de buna benzer bir yazı yazma niyetindeydim ama en sonunda bugüne kısmet oldu. Üç büyük kulübün -özellikle şu üç sezondur gerçekleştirdikleri büyük umutların bağlandığı fakat sonrasında takımda "istenmeyen adam" konumuna gelen oyuncular vardır, buna birçok kez şahit olduk bugüne kadar. Bu gerçekleşen transferlerin ardından yabancı oyuncular genelde eninde sonunda yine geldikleri yer olan Avrupa'nın yolunu tutarlar fakat, az da olsa kariyerine Türkiye'de başka bir kulüpte devam eden isimlerde olmuştur nadiren. Benim bu yazıyı yazma amacımda o'ydu aslında.

Anthony Seric'in Beşiktaş'a transferinden sonra sol bek için iyi bir isimin transfer edildiği öngörülüyordu fakat, transferin üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra çatlak sesleri gelmeye başlamıştı yavaştan ve bütün bir sezon boyunca yalnızca 3 maçta 161 dakika forma giyebilen bir isim olabildi ancak. Seric'in Beşiktaş'a gelişi gibi, Hajduk Split'e dönüşü de bedelsiz gerçekleşti. Orada geçirdiği bir sezonun ardından, bu sezon başında Süper Lig'e yükselen Karabükspor onunla ilgilenmeye başladı ve yaz transfer döneminde yine Türkiye yollarına, bu sefer Karabükspor'a transferi gerçekleşti. Beşiktaş'ta yalnızca 161 dakika forma giyebilmiş bir oyuncunun Karabükspor'da harika imza işlere atıyor olması da, üç büyük kulübümüzün izlediği transfer politikasının nasıl işlediğini de düşündürmüyor değil hani esasında. Hayır, en basitinden Beşiktaş'ın bu sezon içinde bulunduğu durumun yanında, sol bek pozisyonunda İbrahim Üzülmez'in kadro dışı bırakılması ve İsmail Köybaşı'nın sakatlığı göz önüne alınınca, Seric için "kaçan balık" yakıştırmasını yapmak çok yerinde olur sanırım.

Yakın zamanda Galatasaray ve Fenerbahçe'de hayal kırıklığına neden olan fakat sonrasında Türkiye sınırları içerisinde bir kulübe transfer olan bir isimle henüz karşılaşmadığımız için yola yine Beşiktaş'la devam edelim. Bana göre Beşiktaş için bir diğer "kaçan balık" Tomas Zapotocy'di. O zamanlar Mustafa Denizli takımın başına geçtikten sonra bileti kesilen isimlerden birisiydi Zapatocny ve sonrasında Bursaspor'a kiralandı. Bursaspor'a bir sezonluğuna kiralanınca orada gösterdiği form grafiği, Anthony Seric ile hemen hemen eş değer nitelikte. Ancak Mustafa Denizli, kendisini kadroda düşünmediği için belli bir zaman sonra Beşiktaş ile yolları ayrıldı. Yine aynen sol bek örneğinde olduğu gibi, stoper konusunda da transfer edilen isimlerin ve eldeki mevcut isimlerin sergilediği performansı göz önüne alırsak, durum ortada açık bir biçimde...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...