27 Şubat 2011

Trabzonspor 3-3 Kayserispor || İşte Süper Lig Bu!

Normalde maçın skoru ne olursa olsun maçtan önce bu maç için buraya bir şeyler yazmak hiç aklımda yoktu. Ama baştan sona her anlamda çok zevkli bir karşılaşma izledik bu akşam. Bu kadar bol pozisyonlu, zevkli bir maç olmasının en temel nedeni aslına bakılırsa iki takımında ligdeki mevcut konumlarından kaynaklı bir durum.

Bana göre Trabzonspor'da son haftalarda -hele ki şu son üç haftada- maçın ilk yarılarında maça iyi adapte olamamanın getirdiği bir başlangıç sorunu vardı. Ama bu durumu bir kenara bırakıp bu maça çok iyi bir başlangıç yaptılar. Golün erken gelmesi bir yana ; Kayserispor'un yediği golü de oturup tartışmak gerekir ayıca. Çünkü bir Fenerbahçe maçı ve Volkan Babacan gerçeği var ortada. Şota bu durumu göz önüne alarak kalede Souleymanou'ya görev verdi lakin yine aynı sebepten ötürü Kayserispor kalesinde golü gördü.

Ambrat ve Ziani Kayserispor'un bu sezon yaptığı en iyi iki transfer olduğunu söylemek istiyorum bir de. Bu ikili kanatlardan Trabzonspor'un kilidini kırmak açısından önemli gayret sarf ettiler ve sonucunda bu çabaları Kayserispor'a golü getirdi. Kayserispor 1-1'i bulduktan sonra oyunda sakin kalmayı başararak oyunda ikinci golü bulduktan sonra, Trabzonspor'da hâliyle sarsıntı yaşandığını söylememiz mümkün. Ancak o havaya fazla kapılmadan eşitlik sağlandı.

Tempo artınca pozisyonlarda arka arkaya gelmeye başlamıştı ve iki takımında üçüncü golü bulmak adına çabaları, oyunda orta saha direnci diye bir şey bırakmamıştı ortada. Kayserispor'un golünün ardından Trabzonsor'un maçta tekrardan eşitliği sağlamak adına savunmayı da ileriye çıkartarak hücuma kalkması sonucu Kayserispor etkili pozisyonlar buldu ama fırsatları değerlendiremediler.

Maçta yine eşitlik sağlandıktan sonra bu sefer Trabzonspor Umut Bulut ile ciddi anlamda pozisyonlar yakaladı, ama değerlendiremediler tabii. Umut Bulut için bir şeyler söylemek istiyorum ayrıca. Yeri geldiğinde çok önemli gollere imza atıyor ama bazı zamanlarda da "bu gol nasıl kaçar be" denilecek türden pozsiyonları harcayan bir isim Umut Bulut. Sonuç olarak bu beraberliğin ardından Fenerbahçe'ye geçmiş oldu ve artık Süper Lig ciddi anlamda başladı diyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...