5 Şubat 2011

Maça Doğru | Manisaspor - Fenerbahçe

Hikmet Karaman'ın takımın başına geçtikten sonra, geçen yıllara kıyasla bu yıl daha diri, daha ne yaptığını bilen bir Manisaspor izliyoruz. 19 maç sonunda 9 galibiyet 1 beraberlik ve 9 mağlubiyet ile 7. sırada bulunmaları, Hikmet Karaman'ın takımın başına geçtikten sonra Manisaspor'un ne kadar iyi bir görüntü içerisinde olduğunu gösteriyor bizlere. Bu iyi görüntünün yanında Hikmet Karaman'ın takımın başına geçtikten sonra takıma kazandırdığı en önemli özelliklerden birisi de bana göre, büyük takımlar karşısında daha farklı bir futbol oynayan ve ilk yarı boyunca Beşiktaş, Galatasaray ve Trabzonspor karşısında aldıkları galibiyetleri bir şekilde es geçmemek lazım. Büyük maçlara daha farklı motive oluyorlar ve bu maçlardan sürpriz puanlar çıkartabiliyorlar.

Fenerbahçe'ye dönecek olursak, sezon başından bu yana takımın deplasmanlarda büyük sıkıntılar çektiğini hepimiz biliyoruz. Bu durumun böyle olması sadece bu sezonla sınırlı değil aslında. Fenerbahçe senelerdir deplasman maçlarında zorlanan bir takım görüntüsünde ve kendi evinde başka, deplasmanlarda ise daha başka mücadele ediyor kesinlikle. Geçen hafta Trabzonspor karşısında bambaşka, çok farklı bir Fenerbahçe izledik. Trabzonspor karşısında alınan galibiyetin bir anlam kazanması açısından Manisaspor deplasmanı çok önemli takım için.

Gökhan'ın bu hafta cezalı durumda olması takım için en büyük handikaplardan birisi. Rakibin Makukula ve Simpson gibi etkili hücum elemanlarının olması ve Gökhan Gönül'ün bu maçta oynayamayacak olması Fenerbahçe için savunma özelinde büyük sıkıntı yaratabilir. Fenerbahçe için bir diğer handikap ise orta sahada Selçuk'un bu maçta forma giyemeyecek olması. Taraftarların zaman zaman eleştirisine rağmen bence Selçuk kötü oynadığı zamanlarda bile Fenerbahçe orta sahası için büyük bir artı.

Forvet hattında ise bu hafta da büyük olasılıkla Alex ve Niang ikilisini izleyeceğiz yine. Niang'ın geçen hafta uzun bir aradan sonra golle tanışması özgüveni açısından önemliydi. Neyse fazla uzatmadan bir de bu maç için çıkmasını beklediğim 11 ise şöyle efendim ;

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...