19 Şubat 2011

Maça Doğru | Beşiktaş - Fenerbahçe

Bugün Bursaspor'un puan kaybetmesinden sonra özellikle Fenerbahçe açısından bu maçın önemi daha da arttığını söylememiz mümkün öncelikle. Hele bir de bu maçtan sonra Trabzonspor'un da olası bir puan kaybı yaşaması Fenerbahçe'nin bu haftayı lider kapatması anlamına gelir. Ama Fenerbahçe'den ziyade Beşiktaş'ın şu an içinde bulunduğu mevcut durum daha önemli kesinlikle. Zira kaç haftadır ligde kazanamayan ve bunun dışında Avrupa Liginde Dinamo Kiev karşısında alınan farklı mağlubiyetin yanında Schuster'in yaptığı açıklamalar, Beşiktaş'ın karmaşık bir durum içerisinde olduğunu gösteriyor bu maç öncesinde.

Sezon öncesinde ve devre arası transfer döneminde takıma takviye edilen oyuncuların ardından çok iyi bir kadro yapısına sahip olan Beşiktaş'ın, şu an her açıdan sıkıntılı bir süreç içinde olan Galatasaray ile bu akşam kazanmasının ardından aynı puanda olması her şeyi özetliyor aslında. Bu haftaya kadar ligde yediği 23 gole karşılık, toplam da 32 gol atması, özellikle son haftalarda Beşiktaş'ın az gol atıp, çok gol yiyen bir görüntü içerisinde olduğunu gösteriyor. Beşiktaş savunmasının bu hâllere gelmesinde Ersan Gülüm'ün sakatlığının da payı büyük bir bakıma. Çünkü o sakatlıktan sonra Beşiktaş daha fazla gol yemeye başladı. Savunma da böyle sıkıntılar ile boğuşan Beşiktaş karşısında forvet hattında Niang'ın yapacağı hamleler ile önemli pozisyonlar yakalama olasılığı da oldukça yüksek.

Fenerbahçe ise sezon başından itibaren özellikle ilk yarı boyunca çok gol atıp, çok gol yiyen bir görüntü içerisindeydi. Ofansif anlamda işlerin yolunda gitmesi takım için çok önemliydi mutlaka ama savunmanın bu kadar gevşek olmasına bir de ilk yarı boyunca Fenerbahçe'nin yaşadığı puan kayıplarının büyük bir çoğunluğunun sebebi olan takımın genel fizik gücü başlı başına bir sıkıntıydı. Ancak ligin ikinci yarısı itibariyle, yine hücum bölgesinde istediğini rahat bir şekilde sahaya yansıtan ve hem fizik olarak, hem de defansif açıdan daha dirençli bir takım yarattı Aykut Kocaman. İçinde bulunduğu karmaşık durumdan ötürü, Fenerbahçe'nin favori gibi gözüktüğü bir maçta Beşiktaş karşısında bu fizik gücü üstünlüğünün Fenerbahçe'ye önemli artılar sağlayacağını düşünüyorum.

Alex, ikinci yarı itibariyle Fenerbahçe'nin kilit oyuncusu olmaya her zamanki gibi yine devam ediyor ve bu maçta da bu durum değişmeyecektir yine. Orta saha özelinde da Emre'nin bu maçta oynayabilecek duruma gelmesi ise rakibin Guti ve Quaresma gibi önemli silahlarını ele aldığımız vakit, çok büyük bir avantaj olarak değerlendirebiliriz mutlaka.

Genel anlamda baktığımız zaman Fenerbahçe her anlamda mutlak favori olarak çıkacak sahaya. Ama her ne olursa olsun derbi maçların havası hep başka olmuştur. Bunun en yakın örneği ise bu sezon Fenerbahçe'nin Kadıköy'de Galatasaray ile oynadığı maçı örnek gösterebiliriz. Aynı şey bu maç için de geçerli olacaktır bence.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...