12 Şubat 2011

Büyük Fırsat : Mehmet Ekici

Son bir seneyi ele aldığımızda Milli Takım için gurbetçi oyuncuların yaptığı tercihler, hep bizim aleyhimize sonuçlandı ve bunun en bilindik örneklerden birini vermek gerekirse, Mesut Özil tercihini Türkiye'den değil de,Almanya'dan kullanmıştı. Bu kararı çok eleştirildi, gerçi hâlâ da eleştiriliyor ama bu futbolcunun tercihidir sonuç olarak, kimsenin laf söylemeye hakkı yok bence bu saatten sonra o konu hakkında. Mesut örneğinin dışında Almanya'da top koşturan gurbetçi futbolculardan, tercihini yine Mesut gibi Almanya'dan yana kullanan futbolcularımız var. Bunların yanında bir de nadir de olsa Türk Milli takımını seçen isimlerde var tabii. Bu isimlerden birisi Mehmet Ekici...

Âdet yerini bulsun diye öncelikle biraz Mehmet'den bahsedelim. 1990 yılında Münih'te doğdu ve futbola Bayern Münih'in altyapısında yani Bayern'in ikinci takımında başladı. Bayern'in altyapısında yetiştikten sonra A takıma yükseldi fakat Bayern Münih'te A takıma yükseldiği dönemden, ayrıldığı döneme kadar sadece bir resmi maçta forma giyebildi. Bu yüzden Mehmet için Batern Münih'in tam bir hayal kırıklığı olduğunu söylememiz mümkün.

Ardından çok geçmeden Nürnberg'e kiralandı ve burası Mehmet'in kendini gösterebilmesi açısından çok büyük bir şans niteliğindeydi mutlaka. Nürnberg'de oynadığı futbol ile kendisine Milli takım'ın yolları ilk kez Güney Kore maçıyla birlikte açıldı ve Türkiye adına ilk kez forma giymesine rağmen, süre aldığı dakikalar içerisinde olumlu görüntü çizdi Mehmet. Yazının başlığında da dediğim gibi, gerek milli takım açısından, gerekse de ileride transfer piyasasının önemli oyuncularından birisi olmaya aday şimdiden.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...