23 Şubat 2011

Gökhan Gönül & Barcelona

Bugün çoğu spor sitesinde Barcelona'nın Gökhan Gönül ile ilgilendiği üzerine bir takım haberler yer almıştı, bende bu konu üzerine iki kelam laf etmek istedim hazır yeri gelmişken. Aslına bakılırsa bu haberin esas kaynağı ispanyol spor sitesi sport.es olarak geçiyor.

Gökhan Gönül, Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana neredeyse oynadığı hemen hemen çoğu maçta takımın koşan, mücadele eden, savaşan oyuncularından birisi olmuştur sürekli. Bu durumun böyle olmasında Gökhan Gönül'ün istikrarlı görüntüsününde katkısı var bence. Çünkü Gökhan Gönül Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana Fenerbahçe'de zaman zaman teknik direktör değişiklikleri yaşansa da ; buna rağmen oynadığı oyunda en ufak bir değişiklik olmadı hiç. Sürekli aynı Gökhan Gönül'ü izledi bu taraftar.

Avrupa geneline baktığımız vakit beş büyük ligde de rahatlıkla forma giyebilecek bir potansiyele sahip bir oyuncu aslında Gökhan Gönül. Tabii Gökhan Gönül ile ilgilenen takım Barcelona olunca işin rengi doğal olarak biraz değişiyor. Barcelona'da o bölgede şu an Dani Alves gibi bir oyuncu forma giyiyor ve Avrupa'da bana sorarsanız o pozisyonda en iyi oynayan oyunculardan birisidir kendisi ve Gökhan Gönül'ün olası bir Barcelona transferinde hemen gider gitmez Alves'i keseceğini sanmıyorum pek.

Türk futbolcularına İspanya kapısını ilk açan isimlerden birisi kuşkusuz Nihat Kahveci'dir. Orada hem Real Sociedad'ta hem de Villarreal'de sergileiği performanslardan sonra Mehmet Topal'a Valencia talip olmuştu ve İspanya yollarına düşen bir diğer temsilcimiz o olmuştu. Bana kalırsa Barcelona'nın Gökhan Gönül ile ilgilenmesinde Mehmet Topal'ın Valencia'ya transferinin gerçekleşmesinin de az çok katkısı var diyebilirim.

Daha transferle ilgili ortada somut bir şey yok fakat olası bir hareketlenmede gerek Aykut Kocaman'ın, gerek yönetimin, gerekse de Gökhan Gönül'ün bu transfere nasıl bir tepki vereceğini bilmiyoruz şimdilik. Ama her ne olursa olsuni bu transferin gerçekleşmesi Türk futbolu adına büyük bir artı sağlayacaktır mutlaka.

1 yorum:

İsmail dedi ki...

Gökhan Türkiye'nin en iyi üç oyuncusundan birisi olmakla beraber Barcelonada oynayacak seviyede değildir. Buda bizim ülkemizin seviyesini gösterir.Ha yeteneğini tartışmam,eğer gelişmiş bir altyapıda kaliteli bir eğitim almış olsaydı işler başka ama şu şartlarda cevabım çok net. Hayır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...