18 Şubat 2011

Arsenal 2-1 Barcelona

Maçın üzerinden iki gün geçti fakat gecikmeli de olsa ben maç için bir şeyler söylemek istiyorum yine de. İkinci tur maçlarından evvel, kura aşamasında Arsenal'ın Barcelona ile eşleşmesi başlı başına bir talihsizlikti benim açımdan. Çünkü olaya neresinden bakarsanız bakın, şu an dünya üzerinde en iyi futbol oynayan takım Barcelona'dır ve bu açıdan bu eşleşmeye pek olumlu bakamıyordum ben.

Barcelona'nın sezon başından beri oynadığı oyun bellidir zaten üç aşağı beş yukarı. İlk 15-20 dakika boyunca rakibi inanılmaz bir baskıya boğan ve bu süreçte geliştirdikleri ataklarla erken golü bulup, maçı hemen kopartmak üzerine kuruludur Barcelona'nın oyun düzeni. La Liga'da oynadıkları maçlar da karşılarındaki rakipler genellikle maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar oyunu kendi sahasında kabullenen bir görüntü içerisinde olduklarından Barcelona çoğu maçını rahat bir havada oynadı bu sezon. Ama Şampiyonlar Ligi farklı bir ortam olduğu için, hele bir de karşınızdaki rakip Arsenal ise, La Liga'da olduğu gibi bu kadar rahat oynamanız mümkün olmuyor burada. Zaten Arsenal'ın oyun yapısı "aman savunmaya çekileyim de, belki kontra ataktan bir gol bulursam kazanırım" üzerine kurulu bir takım değil.

Maça gelecek olursak, Barcelona beklendiği gibi maça hızlı başlayan taraftı. Orta saha hakimiyetini Arsenal'ın elinden aldıktan sonra ileriyle doğru atılan paslarla Messive Villa ile etkili olmaya çalışıyordu Barcelona lakin kaçan fırsatlar epey fazlaydı. Arsenal ise ileride Nasri ve Van Perise le etkili olmaya çabası içerisindeydi fakat özellikle ilk yarı bu ikili biraz boşa kürek çekmişti açıkçası.

İkinci yarı için ise söyleyecek pek fazla bir şeyim yok aslına bakarsanız. Çünkü 55. dakikadan sonra maçı izleyemedim ve asıl o dakikadan sonra goller gelmiş Arsenal adına ve sonuç olarak Barcelona'nın Emirates'den farklı galip ayrılmasını beklediğim bir maçı Arsenal 2-1 kazanmıştı.
Nou Camp'ta oynanacak olan ikinci maç için bu skorun elbette hiçbir artı yönü yok ama yine de ilk maçtaki mücadele sahaya yansıtılırsa turu geçen taraf Arsenal olacaktır kesinlikle...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...