1 Şubat 2011

Tuncay Şanlı Wolfsburg'ta!

Herhangi bir ortamda Tuncay Şanlı'nın ismi geçtiği vakit akıllara gelen ilk gelen takım Fenerbahçe oluyor tabii doğal olarak. Sakaryaspor altyapısından yetiştikten sonra Fenerbahçe'de oynadığı futbolla taraftarın 'Takımın ruhu' yakıştırmalarını yaptığı bir oyuncuydu Tuncay Şanlı. Takımdan ayrıldığı günden bu yana da doğrusunu söylemek gerekirse Fenerbahçe yerini dolduramadı bir türlü, önemli bir yetenekti şüphesiz. 2007 yılında Fenerbahçe'den ayrılıp Midclesbrough'a transfer olduktan sonra kariyeri bambaşka boyutlara geldi aslında. Zira Tuncay Şanlı artık Premier Lig'e transfer olmuştu. Fenerbahçe'de oynadığı süre içerisinde de birçok kez Premier Lig'de oynamak istediği yönünde açıklamaları vardı.

Middlesbrough'ta iyi geçen iki sezonun ardından Stoke City'e transferi tam bir hayal kırıklığıydı bana göre. Middlesbrough'ta çok iyi işler yapan bir oyuncunun Stoke City'de bu kadar dibe vurmasının sebebi, bu iki takım arasındaki kalite farkıdır benim gözümde. Sonuç olarak sıkıntılı geçen Stoke City günlerinden sonra Tuncay Şanlı için bu transfer döneminde birçok haber ortaya atıldı, yazıldı, çizildi derken Tuncay, ara transfer döneminin son gününde Wolfsburg'a transferi gerçekleşti ve 3.5 yıllık sözleşmeye imza attı en sonunda.

İngiltere ile kıyasladığımız zaman Tuncay'ın Almanya'ya transfer olması kendisini gösterebilmesi açısından daha elverişli bir yer, ki Tuncay'da bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirecektir. Ayrıca Wolfburg'ta 6 numaralı formayı giyeceğini de belirtelim son olarak.

2 yorum:

dr imperius dedi ki...

21 gün askerliği kaptı sonunda..2012 sonunda döner Türkiye'ye demedi demeyin..

Semih Tali dedi ki...

İnşallah dediğin gibi olur, Fenerbahçe'nin her türlü ona ihtiyacı var çünkü.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...