8 Haziran 2011

İzledim #2 : Özgürlük Yolları

Film izlemeye ve özellikle de beğendiğim filmleri bloga yazmaya devam ediyorum. Geçenlerde Ölüm Çığlığı serisini yazmıştım buraya ve şimdi de sıradaki filmimiz ; Özgürlük Yolları... Hani bazı filmler vardır ya, izlemeye başladığın zaman seni aşırı derecede etkiler ve hiç bitmesin istersin, işte Özgürlük Yolları da tam o türde bir film. Filmin içine girmeden, şöyle genel olarak özetlemek gerekirse, 2010 yapımı bir film olarak karşımıza çıkıyor. Olay ise 1940 yılında Sibirya'da geçiyor bir esir kampındaki  mahkumların o kamptan kaçış öykülerini ele alıyor.

Kamptaki şartlardan dolayı kaçmakta bir o kadar zor olduğu için kimse kaçmaya cesaret edemez. Ancak belli bir süre sonra planlar yapılır, diğer hazırlıklar tamamlanır ve kaçış operasyonu başlar. Film, mahkumlar kamptan kaçtıktan sonra bitmiyor tabii. Asıl bu noktadan sonra başlıyor. Hava şartlarından tutun da, yiyecek-içecek sıkıntısına kadar bir sürü sorunla karşı karşıya kalıyor kahramanlarımız. Yani hani bazı filmlerde insanlar sürekli birbirleriyle savaşır ve bu durum belli bir süre sonra can sıkar ve o filmden zevk almazsınız ya, işte bu filmde tamam doğa ile insanlar arasında bir savaş yaşanıyor. O açıdan çok ama çok beğendim bu filmi.

 Kamptan kaçtıktan sonra Sibirya'dan Tibet'e kadar uzanan macera ele alınıyor. Tabii bu yolculuk oldukça uzun sürüyor ve özgürlük için yaklaşık 6500 kilometre yol katediyorlar film boyunca. O yüzden de film 2 saat 13 dakika gibi uzun bir sürede konular izleyiciye aktarılıyor. Doğa ile mücadelenin sonunda ise kahramanlarımız Tibet'e ulaşıyor ve bu olaydan sonra da film son buluyor. Yalnız şunu da belirtmeliyim ki, 6500 kilometre yol katediyorlar dedik ama hâl böyle olunca filmin büyük bir kısmı yürüme sahneleri ile geçiyor ve bu da benim filmden zevk almamı engelledi biraz ama genel olarak güzel bir film olduğunu söyleyebilirim. O açıdan herkesin izlemesini de tavsiye edelim son olarak.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...