15 Haziran 2011

Fenerbahçe Ülker 71-72 Galatasaray CC | Spahija

Dün akşam mağlubiyetin getirdiği etkiyle bu maçla ilgili bir şey yazmayacaktım aslında ama ortam sakinleşince ve tabii sakin kafayla bir şeyler karalamaya karar verdim yine de. Takım final serisinde şampiyonluğa yürüyor ve serinin 5. maçı dün akşam Sinan Erdem'de oynandı bildiğiniz üzere.

Hani bazı maçlar olur, çok kötü oynarsınız ve kazanmayı hak etmezsiniz. İşte ün akşam da böyle bir maç oldu. Fenerbahçe çok kötü oynadı ve maçın sonunda hak ettiği bir mağlubiyet aldı. Hani 10-15 sayı farkla kaybetmiş olsa içim acımayacak ama maçın son saniyede, son topla kaybedilmesi hakikatten iyi olmadı.

Her şeyden önce şunu da belirteyim ayrıca. Final serisi boyunca Sinan Erdem'de oynanan maçlarda taraftar, performans olarak aşırı derecede kötüydü ve bu dün akşamki maçta da son çeyrekte bitime 5 dakika kala hareketlenebildiler ancak. Şampiyonluğa yürüyen bir takımın taraftarına yakışmıyor bu asla. Ama taraftara hak verdiğim şöyle de bir durum var yani ; söylenelere göre Sinan Erdem'de taraftar grupları birbirinden ayrıymış ve birbirinden ayrı olunca, ve hâliyle birlik olmayınca tezahürat konusunda ne kadar etkili olurlar, bu tartışılır. Abdi İpekçi'de de tam tersi bir durum var. Buna bir şekilde çözüm bulunmalı. Yoksa tezahürat vs. gibi konularda taraftar pek etkili olamıyor.

Gelelim asıl konumuza. Fenerbahçe dün maçı kaybetti, tamam eyvallah ama bana sorarsanız bu mağlubiyetin mimari Spahija'ydı dün akşam. Şimdi diyeceksiniz ; "Ama bu adam bütün bir sene boyunca takımı nereden nereye getirdi" evet getirdi, yaptıklarına söyleyecek sözüm elbette ki yok ama dün akşam aldığı bazı kararlar maçı kaybettirdi Fenerbahçe'ye. Her şeyden önemlisi son saniyelerde iki mola alıyorsun ve bu iki molanın ardından bir tek sayı atamadan maçı kaybediyorsun. Bir de üzerine sakat sakat Tomas'ı da oynatması ayrı bir hata.

Oturduğum yerden eleştirmek kolay tabii ama hani durum bu. Yok yere dün akşam maçı kaybettik ve şampiyonluğumuz bir maç ertelenmiş oldu böylelikle. Ama Cuma günkü maça takımı mental olarak en iyi şekilde hazırlayacak olan yine Spahija'dır. O yüzden taraftarın biraz sabırlı olması lazım ve ayrıca cuma günü şampiyon olacağımızdan adım gibi de eminim.

4 yorum:

sin dedi ki...

"Yok yere dün akşam maçı kaybettik ve şampiyonluğumuz bir maç ertelenmiş oldu böylelikle"
fenerbahce lı olarak nasıl bu kadar emın konusuyosunuz anlayamıyorum.Tamam fb nın 2. besı bıle gs nın ılk besınden nerdeyse daha ıyı,kadro ustunlugu,derınlıgı hersey fb ıcın avantaj ama dun ku mactan sonra hala nasıl bu kadar emınsın? sonra olmadıgı zaman buyuk travma yasamanızın sebebı de bu. Azız Yıldırımın fb taraftarına aşıladığı en kotu ozellık bu oldu bence,kendı karakterını taraftara benımsettı.Bu mantalıte degısmedıgı surece daha cok travmalar gebe kalıcaksınız gıbı duruyor...

Semih Tali dedi ki...

O kadar emin konuşmamın nedeni, takımıma güvenmem. Takıma güvenmesem, öyle demezdim. Ya işe neresinden bakarsan bak, ipler Fenerbahçe'nin elinde. O açıdan rahat ol sen.

Adsız dedi ki...

Yorumlarınıza çok haklısınız ben maçtaydım ama tribüler resmen uyuyordu artı bide kendi aralarında kavga eden bir sürü insan 15bin kişinin yerine ben etkili olacak 5 bin kişiye razıyım ,ve bu 15 bin kişi takıma destek olacakları yerine köstek oluyolar spahija konusunda o kadar iki oyunlardan sayı yememize rağmen hiç alan savunmasını denemedik özellikle çok şutörleri olmayan galatasaraya karşı en çok üzüldüğüm nokta orası ,ayrıca takım olarakda çok kötü oynadık

Semih Tali dedi ki...

"Basketbol'da olur böyle şeyler" diyip, cuma günkü maça konsantre olmak lazım. En kötü ihtimal cuma günü kaybetsek bile, pazar günü maç yine bizim evimizde.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...