7 Haziran 2011

Fenerbahçe'nin Gol Raporu

Acısıyla tatlısıyla bir sezon daha geride kaldı efendim Süper Lig'de. Tabii bir sürü olay yaşandı falan derken, ligi Fenerbahçe şampiyon tamamladı bildiğiniz üzere. Durum böyle olunca, ben de Fenerbahçe'nin bu sezon gol raporunu ele almak istedim. Bu sezon, yani daha doğrusu geçtiğimiz sezon Fenerbahçe için çok bereketli bir sezondu. Zira kadroda bulunan 25 oyuncudan tam 15'i skora katkı da bulundular. Bu da gerçekten çok ciddi bir rakam.

Alex De Souza : Gol krallığına göre değerlendirmeye başlamak istedim ve gol krallığının bu sezon en tepesinde Alex vardı tabii ki de. Dile kolay, 34 maçta tam 28gole imza attı ve şampiyonluğu getiren adamın Alex olduğunu her Fenerbahçeli gibi ben de çok rahat söyleyebilirim. Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana en verimli sezonu, bu sezondu tartışmasız.

Mamadou Niang : Fenerbahçe'ye transfer olduğu gün, sevinçten havalara uçmuştum. Çünkü bilmem kaç yıl aradan sonra ilk kez adam akıllı bir santrfor transferi yapılmıştı takıma. Malum Kezman ve Güiza fiyaskolarından sonra böyle bir transfere ihtiyacı vardı takımın ve sezon içinde bazı bölümlerde zaman zaman iniş çıkışlar gösterse de, sezonu 15 golle tamamladı ve onunda bu şampiyonlukta etkisi oldukça fazla.

Semih Şentürk : Ben kendimi bildim bileli, Semih Şentürk Fenerbahçe'de hep "Nöbetçi golcü" olarak anıldı ve hâlâ da anılıyor. Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi, bu sezonda yedek kulübesinin vazgeçilmez isimlerinden birisi oldu ancak sezonun yarısını yedek kulübesinde geçirmesine rağmen 10 golle sezonu tamamladı. Her ne olursa olsun, azımsanmayacak bir rakam bana göre.

Diego Lugano : Sezon içerisinde bir savunma oyuncusundan 7 gol atmasını beklemek hayalcilik olur esasında di mi? Ancak Lugano bu duruma aldırmadan Fenerbahçe'ye geldiği ilk günden bu yana yaptığı en iyi ikinci şeyi yapmaya devam etti ve gollerini atmaya devam etti bu sezonda. 2-3 gol atsa neyse de, bir stoperin, bir sezonda 7 gol atması hakikatten normal bir istatistik değil kesinlikle.

Andre Santos : Daum döneminde Fenerbahçe'ye transfer edilen ve hâliyle o dönem beklentilerin yüksek olduğu isimlerden birisiydi Andre Santos. Daum onu ilk zamanlarında sol açık olarak görevlendiriyordu ve skora da katkısı belli bir etkisi oluyordu. Ancak bir zaman sonra asıl yerinin sol bek olduğu yönünde açıklamaları olmuştu Santos'un o zamandan sonra asıl yeri sol bek olmuştu. Buna rağmen bu sezona baktığımız  vakit, 5 gol attı bütün bir sezon boyunca.

 Emre Belözoğlu : Hani her takımın olmaz olmaz sayılı oyuncuları vardır ya, Alex'den sonra Fenerbahçe'de en azından benim vazgeçemeyeceğim oyunculardan birisi Emre Belözoğlu'dur. Bir orta saha oyuncusundan sürekli skora katkı yapmasını bekleyemezsiniz ancak yine de bir katkı sağlaması gerekir iyi bir orta saha oyuncusunun. Emre Belözoğlu'da Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana en verimli sezonunu geçirdi ve 34 haftada 4 gole imza attı.

Gökhan Gönül : Gökhan Gönül için hep şunu savunmuşumdur ; bu adam sağ bek değil de, sürekli sağ açık oynasa hem takımı için hem de kendisi açısından çok daha verimli bir oyuncu olacaktır. Ancak yine de tabii bu teknik direktörün tercihidir bu ve sağ bekte de elinden geldiğince skora katkı da bulunmaya çalıştı bu sezon ve 3 golle sezonu tamamladı.

İssiar Dia : Fenerbahçe'nin bu sezon boyunca kanatlarda etkili olmasında en önemli pay sahiplerinden birisi de İssiar Dia'dır herhalde. Çok iyi slalom çalımlar atabiliyor ve bu vesileyle Fenerbahçe'nin bu sezon attığı gollerin çoğunda kanatların etkisi oldukça fazlaydı ve Dia'nın hakkını da yememek lazım o açıdan. Dia için "çok güzel slalom çalımlar atabiliyor" dedik ancak bitiricilik konusunda sıkıntı yaşadığı bir gerçek. Bütün bir sezon boyunca yalnızca iki gol atabilmiş olması da bu durumu doğruluyor aslında. O yüzden bitiricilik konusunda biraz daha yetenekli bir oyuncu olabilse, Dia şu an daha büyük kulüplerde oynuyor olabilirdi bence.
Miroslav Stoch : Tıpkı Dia örneğinde olduğu gibi Stoch'da da aynı sorun, yani bitiricilik sorunu olduğunu düşünüyorum. Gerçi Stoch bu sezon Dia'ya oranla daha az forma forsatı buldu ama skora az katkı sağladı. Ancak iki gol atmış olmasına rağmen, bu attığı iki gol kritik haftalarda geldi ve bu goller belki de Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını sağladı diyebiliriz.

Caner Erkin : Fenerbahçe'de oyununu beğenmediğim isimlerden birisi açık ara Caner Erkin'di bu sezon. Ona rağmen, o da 1 golle sezonu tamamladı.

Daniel Güiza : Fenerbahçe'ye geldiği ilk günden bu yana hep eleştirildi, sürekli eleştirildi ancak, o kadar eleştirilmesine rağmen bu sezon öyle bir gole imza attı ki Buca deplasmanında, bu gol takımı resmen ipten aldı diyebiliriz. Belki de o golü atmasaydı, ligi Trabzonspor şampiyon tamamlayacaktı. O açıdan her ne olursa olsun, hakkını teslim etmek gerekir Güiza'nın.

Selçuk Şahin : Güiza örneğinde olduğu gibi, yıllardır sürekli eleştirilen isimlerden bir diğeri de Selçuk Şahin'di elbette. Ancak Selçuk'un şöyle bir durumu var ki ; kritik maçlarda ve özellikle de derbi maçlarda attığı gollerle kendini kurtarmayı bildi bir şekilde. Bu sezonda 1 gole imzasını attı nihayetinde.

Joseph Yobo : Lugano'dan sonra stoperin vazgeçilmezlerinden birisi de Yobo'dur tabii ki de. O da bu sezon 1 golle tamamladı sezonu.

Bekir İrtegün : Bu sezon boyunca pek fazla forma şansı bulamasa da, skora katkı açısından en azından 1 gol atan isimlerden biri de Bekir'di. O golü de Ankaragücü karşısında atmıştı.


Mehmet Topuz : Sürekli savaşan, mücadele eden ancak işin skor yönüne geldiğimiz vakit, pek fazla katkı sağlayamayan isimlerden birisi de Mehmet Topuz'dur. O da yalnızca 1 gol atabildi bütün bir sezon boyunca.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...