4 Haziran 2011

Basketbol Derbisi (?) : Fenerbahçe Ülker 81-59 Galatasaray CC

Futbol'da maçlar bitince insanın üzerinde ister istemez bir boşluk oluyor. Neyse ki o boşluğu doldurmak için Basketbol maçları imdadına yetişiyor insanın. Hele bir de oynanan maç, final serisi maçı olunca ve karşınızdaki rakip Galatasaray olunca heyecan da bir o kadar fazla oluyor. Karşınızdaki rakibin Galatasaray olması ve bilmem kaç sene aradan sonra bu iki takımın final serisinde karşılaşacak olması gibi bir sürü nedenden ötürü insanların ilgisi de oldukça fazla oluyor maça. Biletlerin iki gün öncesinden bittiğine ben bugüne kadar şahit olmadım hiç.-Euroleague'deki Olympiakos maçını saymazsak tabii- Hadi futbol maçı olsa neyse de, basketbol maçında bu kadar yoğun ilginin olması gerçekten çok güzel.

Herkes gibi ben de maçın stresli ve gergin bir tempoda geçeceğini düşünüyordum ki, öyle de oldu nitekim. Maçın gergin bir havada geçtiğini anlamak için istatistiklere bakmanız da yeterli olacaktır ayrıca. Mesela en basitinden, ilk çeyrekte ilk 4 dakika boyunca iki takımın yaptığı toplam faul sayısı 8'di. Maçta o kadar faul olunca ve özellikle ilk çeyrek sonu itibariyle Kaya ile Oğuz ikilisinin 3 faul'e ulaşması, Fenerbahçe için bariz bir sorun anlamına geliyordu. 

Maçın geneli Fenerbahçe için her ne kadar rahat geçtiyse de, ilk çeyrek ile ikinci çeyreğin belli bölümlerinde başa baş bir maç görüntüsü vardı. Yeri gelmişken şunu da belirtmeliyim ki, finale gelene kadar Galatasaray'ın iki veya üç maçını izleyebildim ancak play-off'lar boyunca ve takımın genel görüntüsü daha derli topluydu o maçlarda ancak final serisine gelince, karşılarındaki rakibin Fenerbahçe olmasından dolayı olsa gerek ki, en azından bu maçta sıradan bir takım gibi oynadılar maç boyunca.

İlk yarı sonunda belli bir farkın oluşmasından sonra Galatasaray'ın o direnci de kırılmıştı artıkbir zaman sonra. Bana sorarsanız üçüncü çeyreğin bitimine iki-üç dakika kala maç bitmişti Fenerbahçe Ülker için. Zaten son çeyrekse malum, fazla üzerinde durmaya gerek yok. Fenerbahçe'nin oyunun disiplininden kopmadan, aradaki farkı korumaya çalıştığı, Galatasaray'ın da iyice maçtan koptuğu bir çeyrek izledik son bölümde. Şimdi ilk maç sona erdi ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı Pazartesi günü yine Sinan Erdem'de oynanacak. Bakalım o maç bizlere neyi gösterecek. Son olaraksa, şayet Fenerbahçe Pazartesi günü ikinci maçı kazanırsa, büyük bir olasılıkla şampiyonluk ipini göğüsler bu sezon.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu seneki oly maçında biletler 3 haftadan önce tükenmişti.

Semih Tali dedi ki...

Doğru :) Ama ligde uzun zamandır böyle bir şey olmadı yani?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...