11 Haziran 2011

Galatasaray CC 74-85 Fenerbahçe Ülker

Sinan Erdem'deki ilk iki maçtan sonra insanların kafasında bu seri "çantada keklik"olarak görülüyordu belki ama serinin Abdi İpekçi ayağında Galatasaray, ev sahibi olduğu ilk maçta bu durumu değiştirdi bir bakıma. Gerçi o maçta Fenerbahçe inanılmaz kötü oynamasına rağmen Galatasaray'ı zorladı ancak mağlup ayrıldı sahadan. Abdi İpekçi'deki hem ilk maçta, hem de bu maçta Galatasaray seyirci avantajını çok iyi kullandı diyebiliriz rahatlıkla. Ama mesela Sinan Erdem'de böyle bir baskı oluşmadı nedense. Sinan Erdem'de oynan ilk iki maçı izlemeye gidenlerden duyduğum, salonun yapısının karşı takımı baskı altına almaya müsait olmadığı yönündeydi ancak Salı günkü maçta durum daha farklı olacaktır mutlaka.

Abdi İpekçi'deki ilk maçta Fenerbahçe bu taraftar desteğine boyun eğdi esasında. Zira Galatasaray o maçta çok iyi bir başlangıç yapmıştı ve Fenerbahçe o gün, gününde değildi. Ama ikinci maç her açıdan çok farklı başladı Fenerbahçe için. Hemen hemen maçın başından sonuna kadar rakibine üstünlüğünü kabul ettirme düşüncesiyle takımın mücadele etmesi, Galatasaray'ın direncini de kırmaya yetti aslında bir yerde. Geçen maç Ömer Onan çok iyi bir başlangıç yapmıştı maça ve sazı eline alan isim o olmuştu. Bu maçta da aynı görevi Lavrionvic'in üstlendiğini söyleyebiliriz.

Basketbol konusunda öyle fütursuzca ahkâm kesmek haddime değil biliyorum ama bu maçta bir gerçek vardı ki ; tüm seri boyunca olduğu gibi Fenerbahçe yine ribaundlarda ciddi bir üstünlük yakaladı bu dört maç boyunca. Bu maçta da hücum ribaundlarında çok iyiydi takım.

"Maç geldi" dediğimiz anlarda sıkıntı yaşadık, "Eyvah maç gidiyor" dediğimiz anlarda da çok iyi geri dönüşlere imza attık bugün. Ve ortaya 11 sayılık bir fark çıktı sonuç olarak. Bu arada şunu da belirtmek isterim ki, Lavrinovic ile beraber Ukic ve Preldzic'te gerçekten çok büyük oyuncular. Yani bu bir gerçek. Bütün bir seri boyunca çok iyi mücadele ettiler ve takımın şu an 3-1 önde olmasında bu üç ismin etkisi oldukça fazla yani.

Şimdi geriye bir tek maç kaldı ve eğer o maçı da kazanmamız hâlinde bu takım sezonu şampiyon olarak tamamlayacak. Aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü 5'de 5 ile sezonu tamamlamış olacak.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...