26 Temmuz 2011

İzledim #3 : Tünel

Öyle çok fazla film izleyen birisi değilim belki ancak izlediğim filmleri de elimden geldiğince buraya da yazmaya çalışıyorum. Bu sefer izlediğim filmin adı ; Tünel. Öncelikle şunu söylemek gerekirse, korku filmi izlemeye bayılan birisi olarak, bu filmi de çok sevdim. Hoş, sağda solda birçok olumsuz yorum yapılmış bu filmle ilgili olarak ama güzel olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla.

Konuya girmeden önce şunu belirteyim, hani filmi merak edip izlemek isteyenler varsa, bu yazının devamında istemeden spoiler verirsem -ki vereceğim büyük ihtimalle- şimdiden kusura bakmasınlar. 2007 yılında Sydney'de New Soth Wales hükümeti, acele bir kararla St. James metro tünelini kullanım planından vazgeçmiştir. E tabii durum böyle olunca, 2008 yılında araştırmacı gazeteci  Natasha Warner bu olayın peşine düşer ve kendisine dört kişilik bir ekip hazırlar. Sonrasında da malum, tünele girerler ve olaylar gelişir.

Filmin birçok ilginç yanı var. Benim izlediğim Rec serisinde ve Son Ayin filminde olduğu gibi, bu filmde de amatör kamera ile yapılmış tüm çekimler. Bir diğer ilginç özellik ise, filmin biraz belgesel tadında olması. Ana karakterlerin ara ara başlarından geçen olayları anlatmaları ve tüm olaylar yaşanmadan bu karakterlerin akıbetinin belli olması, işin heyecanını kaçırıyor biraz ama olsun, yine de sürükleyiciliğini yitirmiyor diyebilirim.

Bu film net bir biçimde her açıdan hem Rec serisinden, hem Son Ayin'den, hem de Paranormal Activity'den harmanlanarak izleyicinin önüne sunulmuş. Film her ne kadar sürükleyici olsa da, hani "olmamış" dedirten yönleri de var elbette. Ana karakterler tünele indikten sonra bir canavar ile karşı karşıya kalıyorlar ancak bu canavarın üzerine pek düşülmemiş. Yani film esnasında çok az karşımıza çıkıyor. En güzel kısım ise, filmin sonuydu bana göre. Filmin sonunda bu olayın yaşanmış bir olaydan esinlenilerek yapılmış olması beni çok etkiledi. Yine filmin sonunda bu karakterlerin şu an ne durumda oldukları ve polisin soruşturmanın üzerine pek düşmemiş olmaması, ilgi çekici.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...