29 Temmuz 2011

Emmanuel Emenike Spartak Moskova'da

Her şeyden önce çok sürpriz bir gelişme oldu Emenike'nin Spartak Moskova ile anlaşması. İki ay önce 9 Milyon € karşılığında Karabükspor'dan transfer edilmesi baya tepki toplamıştı. "Bu adama bu kadar para verilmez, çok yanlış hamle" gibi bir sürü eleştiriye sebep oldu bu transfer. Söylenen o kadar şeyden sonra 3 Temmuz'da patlak veren malum şike soruşturmasında Emenike'nin de adının geçmesi, insanların üzerinde "noluyoruz?!" etkisi yarattı hâliyle. O kadar laf söylendi yine Emenike için. Yok neymiş efendim, para sayarken ki görüntüleri varmış da, teşvik primi almış gibi bir ton asılsız iddia yer aldı gazetelerde. Neyse ki bu söylenenler havada kaldı ve Emenike bir süre sonra serbest bırakıldı.

Yaşanan onca şeyden sonra hangi oyuncu bu ülkede forma giymek ister ki? Doğal olarak da Emenike en doğrusunu yaptı ve Rusya'ya transfer oldu dün itibariyle. Yalnız bu transfer benim aklımı kurcalamadı değil. Tamam burada futbolcunun kendi kararı da çok önemli mutlaka ancak Fenerbahçe bu oyuncuyu alelacele elinden çıkartmasının mutlaka bir nedeni olmalı. Aklıma gelen en önemli ihtimal, büyük olasılıkla yönetim takımın küme düşeceğini biliyor ya da tahmin ediyor olmalı ki, bu yüzden Emenike'yi satma kararı alsın. Yoksa 1 Milyon € için Fenerbahçe kolay kolay oyuncu satmaz. Ki ilk defa böyle bir durum ile karşılaşıyoruz. Ayrıca unutmadan şunu da söyleyelim, bu transferden en kârlı çıkan takım Karabükspor oldu şüphesiz. Yapılan anlaşma gereği Fenerbahçe'den 2 Milyon € alacaklar ve bu da onlar için çok önemli bir para.

Emenike'nin transfer olduğu ülkede biraz kafaları kurcalamıyor değil hani yine. Bu transfer gerçekleşmeden önce Emenike'nin önünde iki seçenek vardı. Ya Yunanistan'a, ya da Rusya'ya transfer olacaktı. Bu iki ülkede şike, teşvik primi açısından Türkiye'den pek farklı olduklarını söyleyemeyiz. Yunanistan'da geçtiğimiz günlerde iki kulüp birinci ligden düşürüldü ve Rusya'da ise şike operasyonunun başladığı yönünde haberler var. Umarım Emenike yağmurdan kaçarken doluya tutulmaz. Son olarak ; yolun açık olsun Emenike...

2 yorum:

unknown dedi ki...

Küçük bi düzeltme Emenike 7 değil 9 milyon € karşılığında Karabükspordan transfer edilmişti..

Semih Tali dedi ki...

Ben direkt Fenerbahçe'nin ödediği bonservis bedelini yazmıştım ama düzeltiyorum hemen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...