22 Temmuz 2011

Bir Yere Kadar

3 Temmuz'dan itibaren başlayan malum şike operasyonunda bir sürü şeyler yazıldı, çizildi ve insanlarının önüne servis edildi. Tabii bu yazılanların neredeyse hepsi asılsız, gerçek dışı haberlerdi. Yani çoğu gazete ve televizyon "haber yapayım da, nasıl yaparsam yapayım" mantığı ile hareket etti. E sen öyle hareket edersen, daha ortada hiçbir şey yokken bir ton yalan yanlış ve taraftarın tepkisini çekecek haberler ve yazılar yayınlarsan, işte sonu böyle olur. 

Bir yerde taraftarında tepkisini bir şekilde ortaya koyması gerekiyordu ki, Shaktar maçı bu bağlamda tam bir fırsat maçıydı. Dün akşam oraya gelen taraftarların hemen hemen hepsi yaşanan gelişmeleri protesto etti. Yani sahada oynanan futbol kimsenin umrunda değildi pek. Tepki hususunda bana sorarsanız taraftar -bir yerde- yerden göğe kadar haklı. Zira şu an insanların üzerinde inanılmaz bir gerginlik var ve hâl böyle olunca ilk hedef basın mensuplarıydı. Bir şekilde basın mensuplarını stattan dışarı çıkartmayı başarmaları tamam da, foto muhabirlerinin ne suçu vardı, ona pek anlam veremedim ben. Kurunun yanında yaşta yanar misali, onlarda tepkilerden nasiplerini aldılar maalesef.

Bir yere kadar taraftarın göstermiş olduğu tepki doğru ve yerinde dedik ama, 60. dakikadan sonra olan olaylar için ne desem boş. Sen o dakikaya kadar güzelce tepkini gösterirken, birkaç kendini bilmezin -evet kendini bilmez diyorum artık- sahaya atladı ve o andan itibaren her şey arapsaçına döndü. Sahaya girenlerin amacı neydi bilmiyorum. Hayır, sahaya girince ne oluyor sanki? Sadece kulübüne zarar vermiş oluyorsun. Belli bir zaman sonra artık neredeyse tüm taraftarlar sahaya girince, güvenlik güçleri de pes etti bir zaman sonra. Dediğim gibi, bu sahaya girme olayının takıma zarar vermekten başka hiçbir katkısı olmadı. Bir nevi bu olayla beraber haklıyken haksız durumuna düştük ne yazık ki.

Her şey bir yana, taraftarın ruh hâlini bilmeden etmeden sadece yorum yapmak için yorum yapan diğer takım taraftarlarını anlamak gerçekten çok güç. Ama bu günler elbette bitecek ve zamanı geldiğinde bu boş yorum yapan diğer takım tarafları zamanı geldiğinde olur da bizim gibi böyle zor duruma düşerlerse, lütfen o zaman bizden saygı falan beklemesin. Bugün bize, yarın size ne de olsa...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

bu durumu haklı çıkartma çalışması yazınıza kara leke gibi düşmüş açıkçası. Bu tepkinin asıl nedeni siz de biliyorsunuz ki başkanın sabıka fotosunun habertürk tarafından yayınlanması. bu sekilde bir tepki olmaz, tepki vericekseniz gazeteyi almaz tv yi izlemezsiniz, bildiri yayınlarsınız. bu olay gelişmiş toplumların hepsinde boyledir, boyle olmalıdır. bu şike mevzusuyla ilgili agzımı acıp arkadaslarımla dalga gecmişliğim de yoktur bu da biline.

Semih Tali dedi ki...

Verilen tepki yanlış olabilir ama taraftarın da bir sabrı var di mi? O kadar asılsız haberden sonra böyle şeylerin olması sürpriz değildi. Hâliyle bir zaman sonra da taraftar iyice kendini kaybetti ister istemez.

Son paragraf için ise, ben onu herkes için söylemedim, yanlış anlaşılmasın. Sadece belli bir güruh var ve işi cidden abartıyorlar, sözüm onlara yani.

blogger dedi ki...

tepki oyle verilmez. tamamen saçmalamışsınız yazınızda. toplanır fenerbahçe taraftar grupları almıyoruz habertürk der. 25 milyon taraftarı varsa bu klübün tüm dünyada ve fener taraftarı hakikatten de duyarlıysa zaten o gazetenin tirajına 1/3 oranında düşüş olarak yansır bu tepki. yoksa sahaya gir atla zıpla. bi de bunu savun. tamamen saçmalık. ben de hürriyetin gs hakkında saçma sapan haberlerine kılım. napayım şimdi gidip hürriyeti mi basayım.

Semih Tali dedi ki...

Ben sahaya atlayanları savunmuyorum ki. O paragrafı bir kez daha okuyun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...