8 Nisan 2011

Maça Doğru | Eskişehirspor - Fenerbahçe

Geçen hafta Kadıköy'de Bursaspor karşısında bırakılan iki puan, Fenerbahçe açısından tüm dengeleri bozduğunu söylemek mümkün. Kaybedilen bu iki puan, sonuç olarak Trabzonspor'un iki puan farkla liderliğe yükselmesi demek oluyordu özetle. Eskişehirspor'da Rıza Çalımbay'ın yerine Bülent Uygun'un takımın başına getirilmesi ilk başta tedirginlik havası yaratsa da, zamanla alınan galibiyetlerle güven ortamının sağlandığını söyleyebiliriz. Bülent Uygun'a karşı oluşan güvensizliğin en temel nedeni, Sivasspor'da ilk aşamada yaşadığı mükemmel çıkış tamam, ama sonrasında takımın dibe vurmasıyla gelen istifanın yanında Bucaspor'daki kısa maceranın sonrasında taraftarların böyle bir tutumla yaklaşması gayet normaldi yani. Bülent Uygun ile birlikte tam bir ortalama takım havasını yakaladılar ve şu an puan tablosundaki yerlerine baktığımız zaman, Bülent Uygun'un Sivasspor'daki meşhur yılları geliyor aklıma.

Pası Fenerbahçe'ye atmak gerekirse, yazının başında Bursaspor karşısında kaybedilen iki puanın tüm dengeleri şu an için bozduğunu söylemiştik. Esasında Fenerbahçe'nin geçen hafta puan kaybetmesine pek fazla sesimi çıkartmazdım ama Kadıköy'de iki puan bırakmak iyi olmadı her açıdan. Bırakılan iki puandan sonra ertesi maçın Eskişehirspor ile olması da ayrı bir sıkıntı bence. Çünkü Eskişehir ile Fenerbahçe'nin aralarındaki son maçlarını incelemeye kalktığımda, Eskişehir'in kendi evinde Fenerbahçe'ye karşı kolay kolay maç kaybetmeyen görüntüsü can sıktı hâliyle biraz.

Fenerbahçe açısından maçın kadro boyutuna gelecek olursak, orta sahada Emre'nin tekrar oynayacak duruma gelmesi büyük avantaj. Zira geçen hafta Emre ve Selçuk'un yokluğunda Fenerbahçe'nin Bursaspor karşısında topu özellikle ileriye taşıma konusunda ciddi sorunlar yaşadığını gördük açık bir şekilde. Bu açıdan Emre'nin oynaması çok önemli. Geçen hafta yabancı sınırlamasının Aykut Kocaman'ın elini kolunu bağlayan unsurlardan birisi olduğunu söylemiştik ancak bu hafta Dia'nın oynayamayacak durumda olması dezavantaj gibi görünse de, yabancı sınırlaması için bir avantaj olduğunu söyleyebiliriz. Benim merak ettiğim bir diğer konu ise, Niang'ın bu maçta da Bursaspor maçında olduğu gibi, sağ açık pozisyonuna yakın bir yerde oynayıp, oynayamayacağı meselesi aklımı kurcalamayıyor değil hani. Şayet yine Niang o bölgeye yakın oynarsa böylesine bir maçta Fenerbahçei için sorun oluşturabilir.
football formations

Son olarak, bu maç için çıkmasını beklediğim 11 ise yukarıdaki gibi. Bursaspor maçından sonra şampiyonluk yolunda en kritik maçlardan birisine çıkacak Fenerbahçe. Bu maçı kazanması hâlinde büyük bir engeli daha aşmış olacak...

2 yorum:

Sıradanbirblog dedi ki...

Bu kadro sezonun 2. yarısında Anatalya maçında, Galatasaray maçının ilk 45 dakikasında ve Bursa maçında sahaya çıktı, iyi futbol oynayamadı. Bu kadro ile çıkarsak puan almamız güç olur. Dia'nın eksikliği ise asla avantaj değil, sezonun 2. yarısında aldığımız puanlarda ve oyunda katkısı vardı.
Grafikle hazırladığın yazı çok güzel olmuş eline sağlık.

Semih Tali dedi ki...

Dia konusunda avantajdan kastım yabancı sınırlaması açısındandı. Yoksa özellikle ligin ikinci yarısında yaptıkları ortada, senin de dediğin gibi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...