4 Nisan 2011

Fenerbahçe 0-0 Bursaspor | Kararlar...

Fenerbahçe, ligin ikinci yarısının başlamasından itibaren yani 10 maç aradan sonra ilk kez dün akşam Bursaspor karşısında puan kaybetti. Milli maç aralarından sonraki hafta Fenerbahçe için hep sıkıntılı ve puan kayıplarıyla geçmiştir genellikle.Yani en azından ben kendimi bildim bileli küçük istisnalar dışında bu durum hep böyle olmuştur. Maçtan önce kadroları öğrendikten sonra Emre ve Selçuk'un yokluğundan dolayı sahaya çıkabilecek en iyi kadroyu sahaya sürmüştü bence Aykut Kocaman.

Yabancı kısıtlaması sezon başından beri Fenerbahçe'nin elini kolunu bağlayan sorunlardan sadece birisi. Bu maçta da bu sıkıntıdan dolayı Dia ve Stoch maça yedek başladı doğal olarak. Durum böyle olunca kanatlarda Niang ve Özer'i monte etmek zorunda kaldı Aykut Kocaman ve Naing asıl yerinde oynamadığı için o bölgede biraz sırıttı desek yeridir hani. Özer ise, Fenerbahçe'ye geldiği günden bu yana kendisinden bekleneni veremeyen isimlerin en başında geliyor bana göre. Dün akşam 11'de başlaması beni biraz umutlandırmıştı ama yani çok çabalamasına rağmen, vasatın üzerine çıkamadı genel olarak. Dün akşam esasında kanatların rolü de çok önemliydi. Çünkü Bursaspor'un oyunu orta alanda sıkıştırması sonucu en son çare oyunu kanatlardan şekillendirmek gerekiyordu ama istenilen verimin sağlandığını söylememiz zor.

İlk yarı boyunca skora gitmek için çok hevesli bir Fenerbahçe olmasına rağmen, Bursaspor'un oyun yapısı gereği ve savunmada iyi organize olmalarından dolayı Fenerbahçe pek fazla pozisyon üretemedi.İkinci yarıda da Aykut Kocaman'ın yaptığı değişiklerle Fenerbahçe her zamanki asıl taktiğine geri dönüş yaptı ve bana sorarsanız bu değişiklikler oyun da baya bir hareketlenmeye sebep oldu. Bu dakikadan itibaren Alex'in çabaları ve yakaladığı pozisyonlardan bir tanesi hol olsaydı hani çok güzel olurdu ama futbolun doğasında olan bir şey bu sonuçta,olmayınca olmuyor. Tabii 70'den sonra Fenerbahçe baskı kurdu dedik ama burada Bursaspor'un kontra ataklarla yakaladığı pozisyonları da es geçmemek gerekir.

Velhasıl, işin analiz boyutunu ele aldığımız da Fenerbahçe 10 maç aradan sonra ilk kez puan kaybetti ve bu yazı da asıl değinmek istediğim konuya gelmek istiyorum bir şekilde. Ülkemizde hakemlerin kararları hep konuşulur, eleştirilir ama dün akşam tartışmasız Kuddusi Müftüoğlu gerçeği vardı sahada. Toplumun gözünde hep "Hakemler Fenerbahçe'ye çalışıyor" diye bir düşünce söz konusu. Ama bence böyle değil bu durum. Asla değil hatta. Hep Fenerbahçe'nin lehine çalınan düdükler ve kararlar göze batıyor ama bir de işin öbür boyutuna  baksalar o zaman gerçeği göreceklerdir ama bu biraz zor görünüyor. Şimdi Kuddusi Müftüoğlu'nu yerden yere vurmak isterdim normalde ama neye yarar bu? Hiçbir şeye. Sonuçta Fenerbahçe dün puan kaybetti ve tabii liderliği de...

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...