10 Nisan 2011

Eskişehirspor 1-3 Fenerbahçe | Günü Kurtarmak Adına...

Bursaspor karşısında yaşanan 'sürpriz' puan kaybından sonra Eskişehir deplasmanı için kafamda "acaba burada da puan kaybeder miyiz?" hissiyatına kapılmıştım ister-istemez ancak Fenerbahçe bu duruma mahal vermeden galip gelmesini bildi. Ancak kazandı dedik ama maç Fenerbahçe için -özellikle ilk 10 dakikası- baya bir sıkıntılı başladığını söylemememiz gerekir. Batuhan'ın adeta göstere göstere attığı gol, takımda bir bocalama etkisi yarattı ilk başta ama sonra Eskişehirspor stoperlerinin Caner'i film seyreder gibi seyretmesi sonucu Fenerbahçe eşitliği yakaladı. Hemen sonrasından gelen Niang'ın golüyle sıkıntılı başlayan maç, tekrar Fenerbahçe tarafına dönmüştü 7 dakika içerisinde...

Maçın ilk 15 dakikalık bölümünde yakalanan çılgın temponun ardından ilk yarının sonuna kadar maçta bir duraklama dönemi yaşandı pozisyonlar açısından. Bu durumun böyle olmasında Eskişehirspor'un isteksizliğinin etkisi çok büyüktü. Çünkü Fenerbahçe maç geneli boyunca Eskişehir'in temposuna ayak uydurarak mücadele etti.

Maç öncesinde Dia'nın eksikliğinin Fenerbahçe için büyük bir handikap olduğunu söylemiştim. Ki, Dia'nın eksikliğini ilk yarı boyunca hisseden bir takım vardı sahada. Eskişehir'in gelişen tüm ataklarına bakın, çoğu o bölgeden gelişen ataklardı genellikle. Caner golü atmasına rağmen, defansif açıdan o bölgede net bir biçimde aksadı dün akşam. Maç içerisinde Andre Santos ile dönüşümlü oynadılar ancak o da bir çözüm olmadı hani maç boyunca.

Maçın ilk yarısının Eskişehir'in temposuna ayak uydurarak oyununu oynayan bir Fenerbahçe olduğunu söylemiştik ancak ikinci yarıda Bülent Uygun'un biraz risk alarak Ümit Karan'ı da oyuna sürmesiyle, takımın ligin ilk yarısındaki en önemli sorunlarından birisi hâline gelen, ikinci yarının belli bölümlerinden sonra skoru koruyamama durumu tekrar ortaya çıkma belirtileri gösterdi ama 90 dakika sonunda korkulan şeyle karşılaşılmadı neyse ki. 60'dan sonra orta sahanın oyundan  düşmesinde Emreperformansının etkisi oldukça fazlaydı bence. Hatta Aykut Kocaman'ın Emre-Gökay değişikliğinden sonra takımın genel direncinin arttığını görünce bu net bir biçimde kendini belli etti yani.

Velhasıl-ı kelam, mutlak kazanılması bir maçı Fenerbahçe kazasız-belasız atlattı ve şimdi Trabzonspor'un bu akşam puan kaybetmesini bekleyecek liderlik için...

2 yorum:

78ers dedi ki...

cristian-gokay degisikligi?

Semih Tali dedi ki...

Dikkatsizliğin kurbanı olduk, düzelttim.Teşekkürler. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...