16 Nisan 2011

Fenerbahçe Spor Kulübü

 Türkiye'de özellikle büyük takımların genelde futbol branşında aldıkları neticeler daha çok ön planda olur ve bir kulübün futbol takımı o sene başarısız olursa, hepten diğer branşlara bakılmaksızın 'başarısız' damgası yer. Benim bugüne kadar gözlemlediklerim bu yönde yani en azından. Ama kendi kanaatimce bu durum böyle olmamalı, bu zihniyet insanların kafasından silinmeli artık bir şekilde. Mesela Fenerbahçe'ye baktığımız vakit, bu sezon futbol takımının şu haftaya kadar çizmiş olduğu grafiğin etkisinden midir nedir, futbol'da işler iyi gidince, amatör branşlar olarak adlandırdığımız Basketbol, Voleybol gibi alanlarda da elde edilen başarılar bir şekilde dillerden düşmüyor, hep ön planda kalıyor. Ama bunun tam tersi olduğu zaman ise, diğer branşlarda çok iyi sonuçlar elde edilmiş olsa bile, belli bir zaman sonra o başarılar geçerliliğini yitiriyor. Benim bu yazıyı yazmamın asıl nedeni bunları söylemek değildi tabii. Sadece bu ülkede, insanların futbol dışındaki genel bakış açısını irdelemek istedim. Netice itibariyle, Türkiye'deki zihniyet şu ; eğer bir kulübün futbol takımı o sene başarı elde edememişse, her mânâda o kulüp başarısız olmuştur o sene.

Şimdi esas değinmek istediğim konuya geleyim ve malum bu sene Fenerbahçe'nin her alanda elde ettiği başarılar ortada. Aslında Fenerbahçe'nin bu başarıları, sadece bu seneye mahsus değil. Geçen sene de bu seneye benzer bir görüntü içerisindeydi kulüp ama, futbol takımının son haftada şampiyonluğu kaybetmesiyle, diğer branşlardaki başarılarda pek bir anlam ifade etmemişti insanların gözünde. Bu sene ise Basketbol ve Voleybol olmak üzere elde ettiği başarılar şu şekilde.

-Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı Aroma Erkekler Liginde finale yükseldi
-Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı finale yükseldi
-Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonu oldu.
-Fenerbahçe Kadın Voleybol Takımı, Kadınlar Liginde  Play-Off'lara kaldı.
-Fenerbahçe Ülker, -şu an için ligde lider- ve Play-Off'lara kalmayı garantiledi.

Aziz Yıldırım'ı eleştiren bir güruh var taraftarlar içerisinde. "Kulübü yanlış yönetiyor, kulübün hâli ortada" gibi laflar söyleyen insanlara birçok kez tanık oldum ve evet, kulübün durumu gerçekten ortada. Çoğu dünya kulübünün -futbol dışında- elde edemediği başarıları, şu an Fenerbahçe gerçekleştirdi ve eminim ki bu başarıların devamı gelecektir. Tesisleşme hamlelerinin dışında, sportif açıdan Fenerbahçe'nin ne kadar önemli işlere imza attığını da görmek lazım artık.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...