9 Şubat 2012

Türkiye Kupası'nı Gören, Duyan Var mı?

Kabul, yazının başlığı biraz anlamsız oldu ama durum aslında tam da bundan ibaret. "Türkiye Kupası'nı gören, duyan var mı?" Sezon başında kupanın statüsü değiştiğinde, bu değişiklik çoğu kişiyi memnun etmişti. Zira bundan önceki statü çok saçmaydı. Uefa'nn, Uefa Kupası'nda kısa süreli uyguladığı bu statü, Türkiye'de de tutmamıştı ve artık statünün değişmesi gerekiyordu ve değişti de. Ancak değişti değişmesine ama tek maçlı eleminasyon sistemine geçilmesine rağmen yine saçma yönleri vardı mesela yeni sistemin. Şöyle ki ; çeyrek finalden itibaren maçlar tarafsız sahada oynanacaktı falan filan.

Bu yazıda değinmek istediğim asıl mesele bu değil tabii. Tribün Dergi'de böyle bir başlık görmüştüm biraz önce ve dikkatimi çekti bu konu, ben de blogda değinmek istedim bu meseleye. 3 Temmuz'dan bu yana yaşanan malum olaylardan dolayı Türkiye Kupası, yeni statüsüne rağmen unutulmuştu, bu bir gerçek. Hatta bana sorarsanız Federasyon, bu sezon Türkiye Kupası maçları için "hadi maçları bir şekilde oynatalım da, insanların gönlü olsun" gözüyle bakıyordu sanki.

İlk tur maçlarının geç başlamasının yanında, şimdi dördüncü tura geldik ve daha kuralar bile çekilmedi, hâliyle maçların da ne zaman oynanacağı henüz belli değil. İşin ilginç yanı, şurada kısa bir süre kaldı. Tam iki ay sonra lig maçları bitecek mesela. "E sen ne ara kuraları çekeceksin de, ne ara maçları oynatacaksın?" diye sormazlar mı ama adama?

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...