11 Şubat 2012

İstifa Etsen Artık

İtiraf edeyim, basketboldan fazla anlamam. İzlerim, takip ederim ama futbol kadar ilgi duymam. Her ne kadar "basketboldan anlamam" desem de, kabak gibi ortada olan bir gerçek var Fenerbahçe Ülker için, o da şu an için takımın çok kötüye gittiği. Bunun tek sorumlusu ise Spahija'dır, kim ne derse desin. Ve daha fazla uzatmadan yönetimin kendisine daha önce yaptıkları için teşekkür edip, bir an önce yollarını ayırması gerekiyor. Biz taraftarlar, Euroleague'i gözden çıkardık, bari ligde play-off'lara kalalım. Böyle giderse, o da zora girecek çünkü.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Sene başında çok ışık vermesek bile takımın kendine güveni yerindeydi, ne olduklarını bilerek oynuyorlardı. Fakat mental olarak çöktü takım. Evet, sene başında sakatların dönmesiyle 1 2 vites performans artışı olması bekleniyordu. Bu normal, ben de bekliyordum. Her zaman da bu artış olur sezon ortasında ya da sona yaklaşırken.

O zaman da SPahija'ya ya "git artık" diyen çoktu ama ben takıma da koça da güveniyordum.

Sene başında trasnferler eleştiriliyordu ama yine olsun, bu oyuncular gelişime açık diyordum.

Bunların hepsini yine söyleyebilirim. Yine başka herhangi bir koç için sabrın sınırlarını zorlayacak kadar destek çıkarım. Bin kere kanıtlandığı üzere istikrar en önemli kalıcı başarı koşulu (ki Fenerbahçe Ülker'de son 5 yılda bunu kanırta kanırta gösterdi).

Fakat; gelinen noktada durum basketbol oyunun sınırları içerisinde bitmiyor. Sahada çok sorun var, doğrudur. Yazdan bu yana düzelmesi beklenen çok fazla sorun daha da yerleşmiş vaziyette. Pick n'roll savunması, serbest atışlar, hucum yüzdelerimiz, asist problemi vs...

Bütün bunlar basketbolda mutlaka düzeltilmesi gereken şeyler ama ben bu yüzden koça "git" demedim hiç bir zaman. Herhangi bir koçada demem.

Lakin, gelinen noktadaki sorun bunlar değil. Mental olarak çöktü takım. Lise takımlarından hallice şu anda görüntü. İşte bu mesele bir müdahele olmadan asla değişmeyecek. Mutlaka ama mutlaka bu mental yıkımın önüne geçmek gerek... Taraftar da iyice soğudu takımdan ve normalde taraftar takıma 1-2 vites artırır. Bunu GS'da görüyoruzz şu anda. Esas problem mental artık. Bu yeni kazanılmış bir garabet. Oyuncular geriye gidiyor.

Ukic kendi tarihinin en kötü performansını veriyor. Vidmar basketbola dün başlamış gibi (ki geçen senenin kilit oyuncusuydu savunmada). Bir adam ilk çeyrekte 3 foul almaz. Orada muazzam bir problem var. Emir 3 senelik gelişimini hiçe saymış vaziyette. Çekiniyor, çabalıyor ama dün gelmiş gibi takıma.

Buna Gist ve Jerrels'ın yetersizlikleri de eklenince, rezil bir takım çıktı ortaya. Bu arada yanlış olmasın geçen seneki takımdan sadece 3 kişi değişti ve yerine gelen Bogdanovic gayet iyi bir silah olarak işini yapıyor. 2 oyuncunun değişimi(ki Saras ve Lavrinovic sezon için çok hayati zaten olmadılar geçen sene) bu kadar bozmaz takımı.

İşte orda mental olarak çökmüş olmamız bizi bu noktaya getirdi. Eriyor takım.

Korkak oynuyorlar, mücadele edemiyorlar, kendilerine güvenmiyorlar, birbirlerine güvenmiyorlar, birbirleri iile oynamaktan çekiniyorlar.

Bizim takımımız çok daha iyi bir takım.

Ama maalesef, koç değişikliği artık kaçınılmaz oldu.

Sonuç iyi mi olur kötü mü olur bilmiyorum. Ama 5 yıldır alıştığımız gibi bunun organizasyon işi olduğunu unutmadan bu değişikliği yapmak gerek.

BJK gibi "isimli oyuncu getir, götür" ile olmuyor bu iş. Buyrun EA Milano önümüzde işte.

Aydın Hoca'ya güveniyorum ben.

Koç değişikliği yapıcaz gibi duruyor bir noktada.

Umarım eldeki değerli kadroyu dağıtmadan bunu yaparız.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...