5 Şubat 2012

Fenerbahçe 2-0 Beşiktaş | Daum Ruhu

Hani hep derler ya, "Derbilerin favorisi olmaz!" diye, işte bu maç, diğerlerinden biraz farklıydı. Bu derbinin bir favorisi vardı ve o'da Fenerbahçe'ydi. Kadrolar netleştikten sonra ibre Fenerbahçe'ye dönmüştü lakin sahada oynanan oyunu göz önüne alırsak, Fenerbahçe içino kadar da rahat bir maç olmadı. Sırf bu maç için değil, Fenerbahçe son iki-üç maçtır iyi oynamıyor, iyi oynaması yetmezmiş gibi mücadele de etmiyor.

Geçen, Samsun maçı yazısında "takım Daum döneminde olduğu gibi son birkaç maçtır skor avantajını elde ettikten sonra arkaya yaslanıyor" demiştim. Aynı durum bu maçta da devam etti. İlk yarı bir derece olsun mücadele etme gayreti içinde olan takım, ikinci yarı tamamen savunmaya yaslandı ve bu da doğal olarak Beşiktaş'ın işine geliyordu ama onlar da yararlanamadı bu şanslardan.

Yine Samsun maçı yazısında "Alex olmayınca, olmuyor"" demiştim. Bu maçta Alex vardı, ama o her zaman alışık olduğumuz Alex yoktu sahada. Bu aslında sadece bu maçta değil, yine son birkaç maçtır böyle. Alex durunca, Fenerbahçe'de duruyor.

Moussa Sow'un ilk maçında golle buluşmasına çok sevindim şahsen. Daha önce söylemiştim, yine söylüyorum. Sow, bu takımın ikinci Niang'ı olacak!

Tribünlere de değinelim biraz...

Aylardır Fenerbahçe taraftarı "Deplasman yasağı kalksın" diye o kadar mücadele verdi ve deplasman yasağı bu maçlık kalktı. Ama bu mücadelenin karşılığı bu olmamalı bence. Eğer böyle olacaksa, deplasman yasağı devam etsin. Ki devam edecektir kesinlikle bu maçtan sonra. Ayrıca edilen o kadar küfürden sonra Fenerbahçe'ye ceza gelmezse, gerçekten büyük sürpriz olur.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

tribünde ''futbol şiddettir futbol holiganlıktır futbol adam biçaklamaktir'' diye aylardır bağırıyorsunuz şimdi aklınız başına geldi.

Adsız dedi ki...

tribunlerde uzun suredir gormek istedigim goruntuler iste tam da buydu. herkes gormustur umarım Fenerbahce tribunlerinin istediklerinde neler yapabildiklerini. kufurlu bestelere bu kadar niye takılıyosunuz anlamıyorum laik (!) bi ulkede yasamıyor muyuz biz? ayrıca saha icindeki mucadeleye gelince; ilk yarı gayet iyi, mucadele eden, besiktası elek eden bi Fenerbahce vardı sahada. ne zaman ki gokhan gonul ve emre oyundan cıktı -ki bana gore takımda alternatifi olmayan futbolcu- o zaman ister istemez panikledi takım, ister istemez geriye yatmak zorunda kaldı. ozellikle emrenin cıkmasından sonra orta sahadaki butun kontrolu kaybettik zaten. selcuk bu takımın oyuncusu degil, besiktası bu kadar oynatmamızın diger nedeni de aykut hocadır. emre yi cıkardıgında ortaya topuzu cekip emrenin yerine caneri alabilirdi. uzerimize gelen bir besiktasa yapılabilecek en akıllı hamle olurdu. ama malesef aykut hoca bizim cok rahat gordugumuz bazı seyleri goremiyor. neyse sonucta galibiyeti kesinlikle hak eden taraftık. besiktas kalemizin onunde top cevirdi sadece futbol oynamak buysa tamam besiktas hak etti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...