11 Ağustos 2011

Türkiye 3-0 Estonya | Emre...

Son bir aydır yaşanan onca şeyden sonra bu yaşananların milli takıma etkisinin nasıl olacağını herkes merak ediyordu. Özellikle ilk yarıdaki futbolu ele alıp konuşacak olursak, iştahlı bir milli takım vardı.  Her ne kadar ilk yarı milli takım için skor açısından çok rahat geçse de, bazı eksiklerin olduğu göze çarpıyor açık bir şekilde. Maçı Ertem Şener anlattığı için en fazla 60 dakika dayanabildim ne yazık ki, maçın kalan kısmını izleyemedim yani. 60 dakikalık bölümde benim gözlemlediğim en önemli nokta, savunmanın bariz bir biçimde aksadığıydı. Hani bu maçta pek belli etmedi kendini ama güçlü bir takım karşısında çok zorlanacak bir görüntü var savunmada. Onun dışında Arda ve Emre sahada yoktu sanki, o derece kötü oynadılar. Arda için bir şey diyemem de, Emre'nin zaman zaman iyi oynamasına rağmen, kötü futbolu gözlerden kaçmadı diyebilirim.

Bunun nedeni ise tamamen taraftardan kaynaklanıyor. Bu yazıda değinmek istediğim asıl mesele de bu. Maç başlıyor ve hakemin düdüğünden itibaren devre sonuna kadar Emre'yi ıslıklamalar, protesto etmeler, yani bir kesim Emre'yi kendince protesto etmeye çalışıyor. Bunu yapanlar tabii ki Galatasaraylı taraftarlar. Bir de maçın Türk Telekom Arena'da oynanıyor olması, tam isabet oldu onlar için. Top Emre'nin ayağına geldiğinde onu ıslıklayanlar, ilk golde penaltıyı kazandıranın ve golü atanın Emre olduğunu unutup, oradaki herkesten fazla seviniyorlar ama, ne ilginç değil mi?

Neymiş efendim, Emre Fenerbahçeli olduğu için değil, zamanında yaptıklarından dolayı ıslıklanmış bu maçta. Geçiniz efendim, bundan daha komik bir bahane olabilir mi? E hadi onu da geçtim, protesto etmek için bu maçı mı buldunuz? Lig başlasın, Emre'yi istediğin gibi protesto edersin, ama bunu milli maçta yapmak, çok yanlış. Tabii bunu insanlara anlatamıyorsun, anlatsan da anlamıyorlar maalesef.

Her şey bir yana, o kadar ıslıklanmasına rağmen soğuk kanlılığını hiç kaybetmeyen Emre'yi de bir yerde tebrik etmek gerekir.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...