9 Ağustos 2011

Alex Chamberlain Arsenal'da!

Yazıya sürpriz bir giriş yapalım, evet bu oyuncuyu tanımıyorum. Yani kimdir, nedir, nasıl oynar, takıma yarar sağlar mı sağlamaz mı hiçbir fikrim yok. Ama şöyle bir gerçek var. Alex Chamberlain tipik bir Arsene Wenger transferi gibi gözüküyor. Sağdan soldan yaptığım araştırmalara bakarsak, henüz 17 yaşında ve orta sahada sağ kanatta oynuyor. Southampton altyapısından yetişmiş ve Arsenal'a toplam 12 Milyon Sterlin gibi bir paraya mâl olmuş.

 Bu işe neresinden bakarsanız bakın, çok ciddi bir para ödenmiş yani. Ha birkaç sene sonra bir Wilshere veya Wallcott düzeyinde olabilme ihtimali elbette yüksek ama bence çok fazla para ödemiş Arsenal. Benim hayret ettiğim bir diğer konu ise, Arsene Wenger'in 17 yaşındaki bir oyuncuya nasıl bu kadar para yatırmaya razı olduğunu açıkçası benim aklım almıyor pek. Zira bu adamın transfer konusunda çok cimri birisi olduğunu herkes biliyor neticede. Son olarak Chamberlain'in nasıl bir oyuncu olduğu konusunda daha net fikir sahibi olabilmek açısından şu video yararlı olacaktır sanırım.

2 yorum:

Dejan dedi ki...

Milan da çok ciddi ilgilenmişti ama pahalı gelmişti. Çok gelecek vaat ediyor. Driplingi ve deparı kuvvetli, fiziki olarak diri oyuncu.

Semih Tali dedi ki...

Umarım kendisine ödenen paranın hakkını verir.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...