7 Ağustos 2011

Schalke'nin Sorunu Ne?

Malum, Bundesliga'da maçlar Cuma gününden itibaren start aldı artık. Start aldı almasına da, Schalke için hiç de iyi bir başlangıç olmadı bu hafta. Ligi Stuttgart deplasmanı ile açmak başlı başına bir şanssızlıktı zaten. Zira karşısınızdaki takım Stuttgart ve ne yapacağı belli olmayan bir görüntü içerisindeler genellikle. Nitekim yenilenmiş statlarında ve seyircinin de etkisiyle üç gollü bir galibiyet aldılar Schalke karşısında. Dünkü maç gerçekten kâbus gibiydi Schalke için. Maçın genelinde takımın tam olarak ne yaptığı belli değildi. Herkes kendi havasındaydı diyebiliriz yani. Stuttgart maçı gösterdi ki, takımda geçen seneye kıyasla değişen hiçbir şey yok. Her şey yine çok kötü bir şekilde işlemeye devam ediyor ne yazık ki.

Yapılan transferler, harcanan onca paraya rağmen oynanan kötü futbol ve kötü futbolun getirisi olan üç gol. Gerçi ben olaya biraz fazla kötümser yaklaşıyor olabilirim -ne de olsa daha ligin ilk haftası- ama hani takım için olumlu bir şey söylemek çok zor şu an için. Olumlu bir şeyler söyleyebilmek için kendimi biraz daha zorlayacak olursam, Ralf Fahrmann'ın performansı beni sevindirdi diyebilirim. Onu geldiği günden bu yana bu maçla beraber üç kez izleme fırsatım oldu ve bu üç maç sonunda kafamda oluşan fikir, Neuer'den bile daha iyi bir kaleci olduğu yönünde. Ha, tabii ki erkenden konuşmak doğru olmaz ama benim fikrim bu yönde şu an.


Takım için bir diğer olumlu gelişme ise Fahrmann örneğinde olduğu gibi, Fuchs'un oynadığı oyunda biraz sevindiriyor beni. Ancak gel gör ki, iki veya üç kişinin bireysel çabaları asla yeterli olamıyor tabii. Uzun lafın kısası, Schalke'de ne teknik direktör değişikliği, ne de yapılan transferler etki edebilmiş vaziyette şu an için. Ayrıca son olarak şunu da belirteyim, "böyle olsaydı daha iyi olurdu" demeyi pek sevmem lakin 2006-2007 sezonunda takıma getirdiği hava ve Schalke'yi şampiyonluk yarışının içine sokması açısından Mirko Slomka'yı bir kez daha takımın başında görmek isterim ben. Bu işlerin Felix Magath veya ne bileyim, Ralf Rangnick ile olmayacağı kabak gibi ortada.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...