29 Mayıs 2011

Serdar Kesimal Transferi Üzerine

Orhan Şam transferini yazarken de demiştim, transferde en çok gelişmelerin havada uçuştuğu takım Fenerbahçe diye. Ki bunu söyledikten birkaç gün sonra bir transferi daha resmiyete döktü Fenerbahçe. Resmi açıklamanın az önce gelmesiyle artık Serdar Kesimal Fenerbahçe forması giyecek bundan böyle.

Şöyle bir durum var ki, önümüzdeki sezon takımın Şampiyonlar Liginde mücadele edecek olmasının transferlere de etkisi oldukça fazla. Daha çok takımın Şampiyonlar Liginde mücadele edecek olmasından dolayı transferlerde bu durum göz önüne alınarak yapılıyor. Çünkü işin ne tarafından bakarsanız bakın, Fenerbahçe önümüzdeki sezon en aşağı 45-50 maç oynayacak bütün bir sezon boyunca. Maç sayısının artmasıyla beraber, doğal olarak bol alternatifli bir kadro kurmak durumunda kalıyorsunuz ve şimdiye kadar yapılan transfer de öyle küçümsenecek düzeyde isimler değil asla.

Yapılan transferlerle beraber savunmanın da ciddi bir güç kazandığını söyleyebiliriz şimdiden. Özellikle savunmanın ortası için şimdiden iyi bir zemin oluşturulmuş durumda Serdar Kesimal ve Orhan Şam ikilisi ile beraber. Geçen sezon Yobo kiralanmadan önce Bilica ile bu takımın ne sıkıntılar yaşadığını herkes biliyor. Yobo ile sıkıntısız geçen sezonun ardından, şu an ki gelişmelere göre Yobo'nun Fenerbahçe'den ayrılacağını düşünürsek, eldeki mevcut isimler savunmanın ortası için oldukça kabiliyetli isimler. Yobo meselesine geri dönecek olursak, o transfer ile ilgili olarak Everon'ın Fenerbahçe'den 5 Milyon Sterlin gibi bir para istediği söyleniyor. Her ne olursa olsun, bu çok ciddi bir para. O açıdan Yobo bu sezon Fenerbahçe'ye veda edebilir yani.

Gelelim Serdar Kesimal transferinin maddi boyutuna. Resmi açıklama yapılmasına rağmen bu açıklamada Kayserispor'a ne kadar para ödendiği belirtilmemiş. Yalnızca takas yoluyla gönderilen oyuncular belirtilmiş. Bana sorarsanız en kilit nokta da burada zaten. Zira açıklama yapılmadan önce Gökhan Ünal, İlhan Eker ve Okan Alkan'ın takasta kullanılacağı söyleniyordu ve bu üç isimden Okan ile İlhan Kayseri'ye gönderilmiş durumda. Açık konuşmak gerekirse ben Okan'ın adını duyunca çok üzülmüştüm ilk başta. Çünkü bu sezon görev aldığı maçlarda ortaya koyduğu oyun belli, her ne açıdan bakarsanız bakın, takımdan gönderilmesi çok üzücü olacaktı ancak İlhan bonservisi ile beraber, Okan'da kiralık olarak gönderilmiş Kayserispor'a.

Okan'ın kiralık gönderilmesi hem kendi açısından hem de Fenerbahçe açısından çok büyük bir şans. Şayet bu sezon Kayserispor'da düzenli forma şansı bulabilirse, önümüzdeki sezon Fenerbahçe'ye daha verimli bir geri dönüş yapabilir kesinlikle. Sağ bek rotasyonunda da ciddi bir alternatif olacaktır ilerleyen zamanlar için.

1 yorum:

Ayhan Baynal dedi ki...

http://www.kayserispor.org/serdar-kesimal-transferinin-perde-arkasi-serdar-erbasi.html

Transfer ile ilgili tüm açıklamalar bu linkte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...