7 Aralık 2012

Bünye Alışkın Olmayınca...



Maç formalite maçı olunca, doğal olarak normalde pek forma şansı bulamayan isimler forma giydi bu akşam. Tipik bir Türkiye Kupası maçı havası vardı bir bakıma. 
 
Grup liderliğinin garanti olduğu bir ortamda ne kadro, ne de skor pek önem arz etmiyor. Belki kadro özelinde Özgür Çek, Recep Niyaz gibi oyuncuların forma şansı bulması üzerine birkaç şey yazılır ama ona da gerek duymuyorum açıkçası. Yalnız tek bir söylemek lazım Özgür Çek için. Şu maça kadar "Bu çocuk niye forma şansı bulamıyor?" diye sorup durduk kendimize ama şu durumdaki Özgür Çek, Fenerbahçe kalitesinde bir oyuncu değil. Devre arasında kiralık gönderilmesi hem onun adına hem Fenerbahçe adına daha hayırlı olur gibi.
 
Bunun dışında uzun zamandır bir Türk takımı, Avrupa Kupası maçına bu kadar rahat çıkmayalı epey zaman olmuştur herhalde. Bu tarz şeylere alışkın olmayınca, tribündeki taraftarın verdiği tepki de acımasızlaşabiliyor bazen. Ama ülke futbolu olarak böyle devam edersek bu sorunu da halletmemiz pek de zor gözükmüyor.
 
Fenerbahçe'nin forvet hattı için "Moussa Sow ve diğerleri" diye bir tanım oluştu benim gözümde. Gerek Semih, gerekse de Bienvenu'yü üst üste koysak bir Sow etmezler şimdiki görüntüleriyle. Hoş, Semih'in bu takımda yine belli bir geçmişi var ama Bienvenu gerçekten çok yetersiz bir oyuncu. Her şeyden önemlisi fizik gücü olarak ciddi sıkıntıları var bir kere. O yüzden bu gibi maçlarda Moussa Sow'un değeri daha bir anlaşılıyor. Hatta insan "Bu takıma ikinci bir Sow daha lazım" diye içinden geçirmiyor değil. Hele bu sene Avrupa'da belli yerlere gelinmek isteniyorsa takviye şart.
 
Velhasıl, bir sonraki tur için Fenerbahçe'nin muhtemel rakiplerini gördükçe insanın içi kararıyor belki ama olsun o kadar da olsun artık...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...